site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçukluların İZBAN çilesi başladı

Selçukluların İZBAN çilesi başladı
30.08.2015
A+
A-

selcuk-tren-gari (4)

“Selçukluların hayali gerçek oluyor” sloganı ile uzatılma çalışmaları başlayan İZBAN hattı, Selçuk’tan trene binen yolcuların kabusu oldu. Selçuk tren istasyonunda yolcu biniş ve iniş yerleri değişmesi birçok sorunu beraberinde getirdi. Yapılan düzenleme ile yolcu iniş ve binişleri Hacı Fadıl Camisi tarafına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı ortaklığında yapılan İZBAN Banliyö Sistemi, Selçuk’ta kâbusa döndü. Hem istasyona ulaşımın zorlaşması hem de kapalı bir bekleme yerinin olmamasından dolayı sıcakta, güneşin altında beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma isyan etti. Görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlarımız şunları söyledi; “Evet ilçemize büyük bir hizmet geliyor. Ancak hiç bir plan program yapılmadan tren istasyonunda iniş-biniş yerleri değiştirilmiş. Bu sıcak havalarda başımızı sokacak serin bir yer dahi bulamıyoruz. Güneşin altında çoluk çocuğumuzla beklemek zorunda kalıyoruz. Bunun hastası var, yaşlısı var insanların bu tür basit konulardan dolayı mağdur edilmemesi gerekiyor. Basit bir prefabrik bile katılsa geçici olarak insanların gireceği bir yer olur.Umarım yetkililerden çağrılarımızın cevabını alırız, bir an önce UNESCO kültür mirasına giren Selçuk’a yakışan bir görünüme geçici de olsa kavuşur” şeklinde konuştular.

İZBAN’IN AÇILACAĞI GÜN SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı’dan sonra Selçuk’a kadar uzatılması için bir süre önce düğmeye basılmıştı.

TCDD İLE ORTAK YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek.

selcuk-tren-gari (3)

selcuk-tren-gari (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.