Selçuk Haber

Selçuklular UNESCO sevincini konserle kutlayacak

EFES1

Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dört bileşenle adını yazdıran Selçuk, bu sevinci İstasyon Meydanında düzenlenecek olan ve Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun sahne alacağı gösteri ile kutlayacak.

21 yıldır UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesinde olan Efes Antik Kenti, 21 yıl sonra asıl listeye adını yazdırmasıyla birlikte tüm dünyanın gözü Selçuk’a döndü. Efes, Ayasuluk, Meryemana Evi ve Çukuriçi Höyük ile birlikte dört bileşenle Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine adını yazdıran bu tarihi değerler Selçuk’ta büyük sevinç ile karşılandı. Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, bugün akşam saat 21:30’da Selçuk İstasyon Meydanında sahne alarak yaşanan bu mutluluğa muhteşem gösterileri ile ortak olacaklar.

Efes Tanıtım filmi ve zeybek gösterisi ile başlayacak olan etkinlik, Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girişini anlatan kısa film gösterisi ile devam edecek. Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri ile devam edecek olan etkinlik havai fişek gösterileri ile renklenecek.

Alınan kararla Selçuk ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye olarak büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, tüm Selçuk halkını bugün akşam yapılacak olan UNESCO sevincini kutlamaya davet etti. Başkan Bakıcı, ayrıca bu sevinci Ramazan Bayramı sonrasında Efes Antik Kentinde daha geniş bir organizasyonla kutlayacaklarını duyurdu.

Exit mobile version