site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklular UNESCO sevincini konserle kutlayacak

Selçuklular UNESCO sevincini konserle kutlayacak
11.07.2015
A+
A-

EFES1

Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dört bileşenle adını yazdıran Selçuk, bu sevinci İstasyon Meydanında düzenlenecek olan ve Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun sahne alacağı gösteri ile kutlayacak.

21 yıldır UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesinde olan Efes Antik Kenti, 21 yıl sonra asıl listeye adını yazdırmasıyla birlikte tüm dünyanın gözü Selçuk’a döndü. Efes, Ayasuluk, Meryemana Evi ve Çukuriçi Höyük ile birlikte dört bileşenle Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine adını yazdıran bu tarihi değerler Selçuk’ta büyük sevinç ile karşılandı. Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, bugün akşam saat 21:30’da Selçuk İstasyon Meydanında sahne alarak yaşanan bu mutluluğa muhteşem gösterileri ile ortak olacaklar.

Efes Tanıtım filmi ve zeybek gösterisi ile başlayacak olan etkinlik, Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girişini anlatan kısa film gösterisi ile devam edecek. Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri ile devam edecek olan etkinlik havai fişek gösterileri ile renklenecek.

Alınan kararla Selçuk ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye olarak büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, tüm Selçuk halkını bugün akşam yapılacak olan UNESCO sevincini kutlamaya davet etti. Başkan Bakıcı, ayrıca bu sevinci Ramazan Bayramı sonrasında Efes Antik Kentinde daha geniş bir organizasyonla kutlayacaklarını duyurdu.

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Bu eğlenceler çok güzel yarın esnaf bu işten ne kazanacak onu düşünüyor.Hemen söyleyeyim hiç bir şey sadece Almanya’ya gidenler kazandı.Yedi içti gezdi geldi.Efes etrafı düzenlenecek oradaki esnafa bazı yaptırımlar getirilecek.İşler zaten kesat,zamanla her şey yaşanacak…

  2. ALİ CAN dedi ki:

    Mustafa Büyükkolancı son gelişmelerden sonra hakkını helal etmiştir umarım. Aman üzerimizde hakkı filan kalmasın da yarın ne olacağı belli olmaz, Maazallah terk-i diyar ediveririz boynumuzda onun vebaliyle gitmeyelim. 🙂

    1. Anonim dedi ki:

      Ayıp ediyorsun Ali Can. sen kendini kanıtlamaya çalışıyorsun ama senin karşında gerçek bir bilim insanı var. Bilimsel tartışmaların uslübu böyle olmaz. Dikkat ediyorsan Mustafa Bey seni muhatap almamış. Nedenini bir düşün bakalım.