site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklular Kan Bağışı Konusunda Duyarlı

Selçuklular Kan Bağışı Konusunda Duyarlı
09.01.2013
A+
A-

selcuk-kizilay-kan-bagisi-2Kızılay Ödemiş Kan Merkezi Tırı iki gün boyunca Selçuk’ta kan bağışçılarını bekliyor. Bugün Selçuk’a gelen Kızılay Ödemiş Kan Merkezi’nin tırı Selçuk Tahsinağa Camii yanında bulunan pazaryerinde Selçuk’ta ki duyarlı vatandaşlarımızı bekliyor. Senenin belli zamanlarında ilçemize gelerek kan toplayan Kızılay’a ait kan tırı 2 gün boyunca Selçuk’ta kalacak. Kan bağışının ilk gününde hava şartlarının soğuk olması dolayısı ile istenen sayıda kan toplanmasa da yetkililer ikinci günden umutlular. Kızılay Ödemiş Kan Merkezi’nin tırı Çarşamba akşamı saat 18.00’da ilçemizden ayrılacak.

Sağlık Bakanlığı Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ödemiş Şubesi doktorlarından Nurgül Güldüren Selçuk’ta kurdukları kan bağışı stantlarından her zaman memnun kaldıklarını söyledi.

Doktor Nurgül Güldüren  “ Yıllık 1.400.000 ünite kan bağışına ihtiyacımız var. Biz ancak yüzde 45’ini bağış yoluyla karşılayabiliyoruz. Halkımızın daha çok kan bağışında bulunmasını istiyoruz. 18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg’ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Kan bağışının insan sağlığı için faydalı olduğunu, “kan bağışı hayat kurtarır ’’ sloganıyla, hastaların ihtiyaç duydukları kanı, bağışlayanlar sayesinde sahip olabileceklerini ve 19-65 yaş arasındaki sağlıklı her kişinin çeşitli tetkiklerden geçtikten sonra kan verebilirler. Selçuk’a her gelişimizde kan bağışlarını artması bizi mutlu ediyor. Duyarlı Selçuk halkına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kan bağışı toplama esnasında Selçuk Kızılay Derneği Başkanı Zeliha Vişne yapmış olduğu açıklama da şunları söyledi; ‘‘Bu gün Ödemiş Bölge Kan Aracı ilçemize gelerek vatandaşlarımızdan kan bağışı topluyor. Bu tır iki gün boyunca ilçemizde kalacak. Bugüne kadar olduğu gibi Selçukluların da gerekli duyarlılığı göstererek bizlere yardımcı olacaklarını umut ediyoruz. Selçuk Bölgenin en fazla kan bağışçısının bulunduğu yer. Bir kan üç can kurtarıyor onun için tüm Selçukluları destek olmaya davet ediyoruz. Bizlere yardımcı olan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ve bu olayı önemseyen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sağ olsunlar var olsunlar’’ dedi.

selcuk-kizilay-kan-bagisi-1

selcuk-kizilay-kan-bagisi-3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.