site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklular, Cumhuriyet için yürüdü

Selçuklular, Cumhuriyet için yürüdü
30.10.2016
A+
A-

Tüm Türkiye’yi saran cumhuriyet coşkusu Selçuk’ta akşam saatlerinde de devam etti. Gündüz Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda düzenlenen resmi törenin ardından akşam saatlerinde Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Konseriyle cumhuriyet coşkusu tüm ilçeyi sardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuklular akşam Atatürk Anıtı Önü’nde buluştu. Fener Alayı için ellerinde bayraklarla meydanı dolduran Selçuklular cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıdı. Fener Alayı’nın ardından Selçuklular İstasyon Meydanı’nda TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Güral’ın seslendirdiği türkülerle eğlendi.

Selçuklular cumhuriyet için sokaklardaydı

Ellerine bayraklarını alan Selçuklular’ın Fener Alayı yürüyüşü Kubilay Caddesi üzerinden başladı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’ndan, Abuhayat Caddesi’nden devam eden yürüyüş İstasyon Meydanı’nda sona erdi. Fener Alayı’nda yürüyen topluluğa birçok vatandaş da balkonlardan bayrak sallayarak eşlik etti. İstasyon Meydanı’nda buluşan Selçuklular TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Güral’ın seslendirdiği Ege Türküleriyle cumhuriyet coşkusuna devam etti.

Türkülerle cumhuriyet sevinci

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, siyasi pati temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşların da katıldığı Fener Alayı, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet” konseri ile birleşti. İstasyon Meydanı’ndaki muhteşem konserde TRT Radyosu Saz Sanatçıları eşliğinde sahne alan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Güral, birbirinden güzel Ege Türkülerini Selçuklularla birlikte seslendirdi.

Başkan Bakıcı: Cumhuriyet erdemdir

Konser alanını dolduran ve Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılarak birlik ve beraberlik örneği gösteren Selçuklular’a yürekten teşekkür ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “93 yıl önce cumhuriyetimizin kurulduğu ve güçlü temellerinin atıldığı dönemdir. Ülkemizin her köşesinde ve yine dünyada Türk vatandaşlarının yaşadığı her yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu kutlanmakta, cumhuriyet coşkusu yaşanmaktadır. Cumhuriyet demokrasiye, insan haklarına bağlılıktır. Çünkü yönetimlerin en erdemlisi cumhuriyettir, demokrasidir” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini işaret göstererek, Türk halkının cumhuriyet ve demokrasi gibi değerlere olan bağlılığını 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdiğinin altını çizen Başkan Bakıcı; “Vatanımıza, milletimize, ülkemize, bayrağımıza her zaman sahip çıktık; her zaman da sahip çıkacağız. Bu ülkenin temelleri sağlamdır. Bu ülkenin sağlam temellerini Mustafa Kemal Atatürk atmıştır. Bizler cumhuriyetin çocuklarıyız. Bizler Mustafa Kemal’in çocuklarıyız. Bu yüzden cumhuriyet ve Mustafa Kemal sevgisi bu ülkeden her zaman, her daim var olacaktır. Bizler demokrasiye gönülden bağlı insanlarız. Onun erdemiyle yaşıyoruz. Nice nice 93 yıllar diliyorum. Barış, kardeşlik, esenlik içerisinde nice cumhuriyet bayramları kutlamayı diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

TRT Radyosu Saz Sanatçıları eşliğinde sahne alan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Güral, Atatürk’ün sevdiği türküler başta olmak üzere birbirinden güzel Ege Türkülerini Selçuklularla birlikte seslendirdi. Türkülere Başkan Bakıcı da eşlik etti. Konserin ardından Başkan Bakıcı Erdal Güral’a ve TRT Saz Sanatçılarına teşekkür ederek, çiçek verdi.

1tj3a8953

4tj3a8932

6tj3a9375

5tj3a8980

9tj3a9636

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.