site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Ülkücüler Türk Gençlik Kurultayı İçin Ankara’daydı

Selçuklu Ülkücüler Türk Gençlik Kurultayı İçin Ankara’daydı
13.02.2013
A+
A-

kurultay

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen Gençlik Kurultayı’na Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener ve Selçuklu ülkücü gençlerde katıldı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, “Cumhuriyetin 90. Yılında” Ankara Arena Spor salonunda Gençlik Kurultayı ve Şenliği düzenledi. Aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin 44. Yıldönümüne rastlayan bu günde, Arena salonunun içi ve dışı mahşeri kalabalık ve seviyeli sloganlarla inledi.

Ülkücüler sabahın erken saatlerinde ilk olarak MHP’nin Kurucu Genel Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in mezarı ziyaret ederek, dualar okudular. MHP’nin 44. kuruluş yılı da kutlanılan kurultayda, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birer konuşma yaptılar. Ülkücülere dar gelen salondaki şenlik sırasında Türk Müziği, Mevlevi Müziği, kahramanlık türküleri, Rumeli ve Kerkük türküleri, horon, Kafkas, zeybek, Antep oyun havaları muhteşemdi. Şeyh Şamil’in ismi, müziği ve sert Kafkas oyunu sergilenirken, genci ve yaşlısıyla Ülkücüler de ayakta alkışlıyorlardı.

Müzik ve şenliğin ardından saat 14.00’da başlayan kurultaya MHP Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları, MKYK üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye’nin her yerinden akın eden Ülkü Ocakları yönetici ve mensupları, yaşı ilerlemiş “genç” ülkücüler ve küçük çocukları kızları (Asenalar) katıldılar.

Türk Gençlik Kurultayının şöleninde; Sefai, Atilla Yılmaz, Ali Kınık, Ahmet Şafak, Osman Öztunç, Mustafa Yıldızdoğan konser verdiler.

Gençlik Kurultayı ile ilgili bir açıklama yapan Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener; İzmir İl Başkanımız Recep Akan önderliğinde diğer ocak başkanı arkadaşlarımız ve İzmirden 400 ülküdaşımızla katılmış olduğumuz Türk Gençlik kurultayında programa katılan ülkü neferlerinin gözlerindeki heyecan görülmeye değerdi.

Kutlu yuvamız olarak gördüğümüz Ülkü Ocaklarımız; Türk-İslam ülküsünün temellerinin atılıp kökleştiği, milli – manevi değerlerimize anlam kattığımız zaman ve mekâna sığmayacak kadar derinliği, genişliği bulunan çelikleşmiş fikri irademizin adıdır.

Ülkücü, ülküsüyle Ocakta yanmakta, Ocakta pişmekte ve böylece olgunluğa ermektedir.

Geçmişten günümüze her geçen gün hızlı bir şekilde büyüyerek, dedikoduları, iftiraları, provokasyonları bir bir mağlup ederek, şehitlerimizi omuzlayarak bu günlere ulaştık.

Bu günlere ulaşırken de bu cevherin paslanmadan Türk milletinin asla esir alınamayacağını, bu cevher talan edilmeden Türkiye’mizin bölünemeyeceğini tüm dünyaya haykırdık ve haykırıcağızda.

Bu doğrultuda ilk olarak 8 Şubat tarihinde gerçekleştirdiğimiz çalıştayımız da; “Türk Gençliği ve Terör, Türk Gençliği ve Milli Kimlik, Türk Gençliğinin Sosyo-Ekonomik Sorunları, Türk Gençliğinin Tarihi Süreçteki Misyonu ve Vizyonu” başlıklı 4 farklı oturumda 40 ülküdaşımızdan oluşan komisyon heyeti bu konularla ilgili fikir tartışmasında bulunarak bir sonuç bildirgesi oluşturdu.

Bu çalıştayın akabinde ise 9 Şubat sabahı ilk olarak önce Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in kabrini ziyaret ettik ve buradan yürüyüşe başlayarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü Anıtkabirde ziyaret ederek mozoleye çelenk bıraktık. Atamızın huzuruna çıkarken dönüp baktığımızda aslanlı yol baştan sona ülkü neferleri ile tamamen doluydu. Sonrasında ise Ankara sokaklarında yürüyen binlerce ülkü neferiyle hep birlikte Ankara Arena Spor Salonuna geçiş yaptık.

Ülkücü camianın onlarca sanatçısının yer aldığı, marşların söylendiği binlerce ülküdaşımızın katıldığı program bir nevi Türk_İslam mührümüzü dünyaya bir kez daha vurduğumuzu kamuoyuna göstermiş oldu.” Diyerek sözlerini tamamladı.

kurultay (15)

kurultay (54)

kurultay (84)

kurultay (85)

kurultay (142)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    HELAL OLSUN GENÇLİKKK

  2. BOZKURT SOYLU dedi ki:

    o gün büyük Türk kurultayında olamasakta gidemesekte gönlümüz ordaydı, bizler tv başından takip ettik ve orda ki atmosfer süperdi giden arkadaşlarımızla da görüştük geldiklerinde herşey mükemmel bir şekilde geçtik kardeşlerimiz sağolsunlar ilçemizi Ankara da güzel bir şekilde temsil ederekgeriye geldiler, SİZ GELECEKSİNİZ, GELECEK SİZİN.