site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu minikler çok mutlu

Selçuklu minikler çok mutlu
19.01.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve İsabey Kreşi’nin minik öğrencileri 2015 yılını doludolu geçirdi. Yıl boyu düzenlenen etkinliklerle yüzleri gülen minikler çeşitli kurslara da katılarak bir yandan yeteneklerini geliştirirlerken aynı zamanda sosyalleşerek gönüllerince eğlendiler. Kendisi de eğitimci olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da fırsat buldukça miniklerin etkinliklerine katılarak ailelerle birlikte hoşça vakit geçirdi.

Paylaşma, sosyalleşme, eğlenme ve öğrenme bir arada

Eğitimin ilk basamağını oluşturan ve çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal gelişimleri açısından oldukça önemli olan okul öncesi eğitimde; minik öğrenciler yıl boyu gelişimini sağlayıcı faaliyetlerde bulundu. Çocuklar kendi aralarında paylaşmayı, sosyalleşmeyi öğrenirken aynı zamanda öğrenmeye ilgi uyandırılmasıyla var olan yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karakurt; “Okul öncesinde iyi eğitim alan çocuklar iyi birer birey olma yolunda ilk adımı atıyorlar. Bundan dolayı Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evimizle geçen yıl açmış olduğumuz İsabey Kreşi öğretmenleri iyi bireyler yetiştirmek için büyük çaba harcamaktadırlar. El becerilerinin geliştirilmesinden onlar için düzenlenen çeşitli mesleki ve doğa gezilerinin yanı sıra minik öğrencilerimiz İngilizce’den baleye, jimnastikten satranca, halkoyunlarından çeşitli kültür eğitimlerine kadar birçok etkinliğe katılıyor. Ayrıca sanat etkinlikleri düzenlenerek çocukların sanata olan ilgilerini de artırmaya çalışıyoruz. Bizlerde vakit buldukça onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Güvenli ve Hijyenik Ortamda Eğitim

Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinde hijyene de çok önem verdiklerini ifade eden Karakurt; “ Her iki kreşimizde de geleceğimiz olan çocuklarımız için güvenli ve hijyenik bir ortamda eğitim veriliyor. Geçen yıl açılışı gerçekleşen İsabey kreşimizle birlikte mevcut kreşimizi de yenileyerek; miniklerimizin çok rahat ortamlarda etkinliklerinin düzenlemesini sağladık” dedi.

Yıl boyu etkinlik

Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Eviyle İsabey Kreşi’nde görev yapan öğretmenlerin hazırlamış olduğu özel günlerde minikler hünerlerini de sergileme fırsatı buluyor. Özellikle Atatürk’ün ölümünün 77. yılında Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen “Atatürk” konulu fotoğraf sergisinde minklerin yapmış olduğu “Anıtkabir” maketi Selçuk protokolünden ve vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Karakurt, “ Özverili çalışmalarını sergileyen Öğretmenlerimiz özel günler içinde sürekli programlar yapıyor. Ailelerinde eşlik ettiği çalışmalarda ortaya çıkan güzel sonuçlar hepimizi mutlu ediyor” dedi.
ali-karakurt

TJ3A8181

TJ3A8599

YORUMLAR
  1. selçuk belediyesi kreş ve gündüz bakım evi velisi dedi ki:

    Fotograflardaki sergi ve kutlamalar velisi bulunduğum atatürk mahallesi kreşine ait ki bizzat çocuğumla gidip gezdim sergiyi ve etkinliklerine katıldım 🙂

  2. anonim dedi ki:

    Ne alaka başkan yardımcısı bu kreşlerin oluşunda çalışmasında çok emeği var gibi çıkarılıyor.

  3. Anonim dedi ki:

    Ali Karakurt’u parlatma haberi gibi. Ali karakurt ve diğer başkan yardımcıları adından söz ettirmek istiyorsa biraz insan içine karışacak. Halka ve personele yardımcı olacak. Tepeden inme makamlarda oturup gelsin çaylar, gitsin kahveler. Belediyeciliğin b sinden haberi olmadığı için süslü makam odasından hiç çıkamıyorlar. Oysa belediyecilik Kaymakamlık makamında memur olmaya benzemez. Sokakta olacaksın, taraf gözetmeden halkın içinde olacaksın. Ancak ne mümkün başkan yardımcıları Selçuk’lu değil, halkın içinden gelen insanlar değil. Halka inmek sokakta, olmak için özgüveninizin yüksek olması lazım. Siz iyisimi sırça köşklerinizde oturun. Dolgun maaşlarınızla kalan 3 yılın keyfini çıkarın.

  4. seçmen dedi ki:

    Yerel seçimler yapılırken bu başkan yardımcıları,danışmanları perde arkasında mı çalıştılar?Yoksa başkan gibi meblağ yüksek bağışlar mı? Yaptılar.Bırakın bunları başkanın arabası garajdan çıkmadı.Garibanların arabası konvoylarda haşat oldu.Sonra ne oldu?O seçmen kendini şu an suçlu hissediyor,seçimleri bekliyor tekrar arabasını seçim konvoyuna vermek için??????