site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu kadınlara kooperatifçilik toplantısı

Selçuklu kadınlara kooperatifçilik toplantısı
16.12.2015
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı ile birlikte üreten, üretmek isteyen kadınlar için Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda “Kadın Kooperatifçiliği” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı (KEDV) Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş’ın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında kooperatifçilik hakkında kadınlara bilgiler verildi.

Yedi kadının bir araya gelmesi yeterli

Kooperatif kurmak için 18 yaşını doldurmuş, yüz kızartıcı suç işlememiş, akli dengesi yerinde olan ve aralarında akrabalık ilişkisi bulunmayan yedi kadının bir araya gelmesinin yeterli olduğunu belirten Ayşe Temiztaş kooperatif kurulması ile ilgili yasal süreç hakkında detaylı bilgi verdi.

Sermayesi emeği olan kadınlar için çözüm kooperatifçilik

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı işbirliği ile düzenlenen “Üreten Kadınların Güçbirliği Toplantısı’nda” kooperatifçilik kavramı hakkında genel bir bilgi veren Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı (KEDV) Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş; “Emeğinden başka maddi kaynağı olmayan kadınlar üretmek, ürettiklerini değerlendirmek istedikleri takdirde bir araya gelerek kooperatif kurabilirler. Kooperatif kurmanın bir şirket kurmaktan en önemli farkı bir araya gelen ortakların maddi gücünden çok emeğine dayanarak bir ekonomik yapı kurmalarıdır” dedi.

Kadın kooperatifçiliğini hükümet de destekliyor

2012 yılında hükümet tarafından açıklanan Kooperatifçilik Strateji Belgesi’nde kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesinin altını çizdiğini belirten Ayşe Temiztaş; “Hükümetin Kooperatifçilik Strateji Belgesi’nde açıkladığı gibi kadın kooperatifin güçlenmesi yönünde bir kararı var. Kadınlar da bu karardan en iyi şekilde faydalanabilir” dedi.

Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı (KEDV) Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş verdiği bilgilerin ardından kadınların kooperatifçilik ile ilgili sorularını cevapladı.

selcuk_kooperatifcilik

selcukta-kooperatif-semineri

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    İşin içinde belediye var sa bu işten bir şey çıkmaz.Yapılanlar ortada sadece iyi niyetli insanları biz iş yapıyoruz imajı vermek geri kalan içi dolu boş işler…