site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Kadınlar Ot Toplama Gezisinde

Selçuklu Kadınlar Ot Toplama Gezisinde
25.03.2013
A+
A-

OT TOPLAMA (2)

Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönüllüleri gurubu çok farklı bir etkinliğe imza attı.

Ege mutfağının en değerli parçalarından biri olan ot kültürünü belgelemek için ot toplama gezisi düzenlendi. Geziye yoğun ilgi gösteren kadınlar hep birlikte şevketi bostan, turp otu, arap saçı, ebe gümeci, radika, kenker gibi baharın başlangıcı ile ortaya çıkan birbirinden güzel otlar topladılar.

Bu otların nasıl toplanması gerektiği, nasıl pişirileceği ile ilgili de bir birlerine bilgi aktaran kadınlar güneşli bir bahar gününde birlikte doğada olmanın da tadını çıkardı.

Bu çalışmayı fotoğraflar ve videolarla kayıt altına alan Selçuk Belediyesi Kent Belleği Yemek Kültürü Ekibi 5 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Kent Belleğinde bir gösterim yapacak.Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği Yemek Kültürü Gönüllüleri gurubu bu gösterime Ege’nin ot kültürü ile ilgili bilgi edinmek isteyen herkesi davet etti.
OT TOPLAMA (4)

YORUMLAR
  1. delete35 dedi ki:

    İyi güzel de neden belediyenin arabasıyla? O arabada, o arabayı kullanan personelin maaşında, o arabanın sizin ot sevdanız yüzünden yaktığı yakıtta bir sürü insanın hakkı var. Çok seviyorsanız ot toplamayı binin özel arabanıza gidin.

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    delete kiskanma! sende gitseydin ot toplmaya o zaman!!! halka açik bi servis bu durumudur.!

  3. Ömür dedi ki:

    Artık o kadar kötülemek için yorum yazmaya adamışsınız ki kendinizi, haber başlığı ve fotoğrafa bakmak bir kaç cümle yıkıcı eleştiri yapmak için yeterli oluyor 🙂 Haberi okusan aslında ne güzel olur delete35. Kent belleği diyor, belgelemek için diyor, video ile kayıt altına almak diyor. Hepsini okumasan bile bir kaç cümle oku, o zaman en azından saçma sapan yorum yapmak yerine belki düşünerek birşeyler yazarsın 🙂 Ama okuduktan sonra kötü bir şey yazamamaktan korkuyorsun sanırım. Boşver ya, bir kere de yapılan işin hakkını verin. Hiç bir şey kaybetmezsin. Aksine kazanırsın. İyi oku, oraya hiç kimse kendi keyfi için gitmemiş…

  4. SES dedi ki:

    DELETE 35 BURADAN BOL KESEDEN SALLAYACAĞINA BİR ZAHMET SORSAYDIN BUNUN TURİSTİK BİR GEZİ OLMADIĞINI, KENT BELLEĞİ ÇALIŞMASI OLDUĞUNU SANA SÖYLERLERDİ.SENİN ÇOCUKLARIN VE TORUNLARIN BİLMEM KAÇ YIL SONRA BU ÇALIŞMANIN KAYITLARINI BELGELERDE OKUYUP GÖRECEKLER.

  5. Anonim dedi ki:

    aha belediye çalışanları atağa geçmiş tüm eleştirilere cevap veriyor :))

  6. yağmur dedi ki:

    delete 35 sen haberi okumuşun belli ve çok haklısın