site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Kadınlar Hikayelerini Anlattı

Selçuklu Kadınlar Hikayelerini Anlattı
07.03.2013
A+
A-

selcuklu-kadinlar (2)Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi SEGEM işbirliği ile düzenlenen “Benim Hikayem” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Bir kadın olarak bir çok kimliği taşıyan kadınlar söyleşide hayat hikayelerini anlatarak kadın dayanışmasına dikkat çekti. Avukat Hülya Baran Yavuz, Esnaf Fatma Yıldırım, Ev Hanımı Fatma Eren ve Elif İbili, Üretici – Pazarcı Figen Katrancı, Emekli Öğretmen Dilek Kabayel ve Gazeteci Nilüfer Silay’ın konuşmacı olarak katıldıkları söyleşinin yöneticiliğini ise Birgül Gönül Adıgüzel yaptı. Birbirinden farklı mesleğe sahip olan 7 konuşmacı kadın, ayakları üzerinde nasıl durduklarını ve ne şartlarda mesleklerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Söyleşide izleyiciler ile birlikte karşılıklı konuşularak kadının toplumdaki yeri, Kadının hem anne, hem eş, hem evlat, hem ev hanımı, hem işçi olduklarından bahsedildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan kadınlar “her şeyden önce bizler bir bireyiz. Bununda herkes tarafından farkına varılması gerekir” dedi.

Söyleşinin yöneticiliğini yapan Birgül Gönül Adıgüzel “  Erkek egemen topluma karşı biz kadınların halinden yine biz kadınlar anlar düşüncesiyle bugün hep birlikte olmak istedik. Tüm kadınlarımız haklarından hayat hikayelerinden ve toplumdaki yerinden söz etti. Selçuklu kadınlarımızın hikayeleri hepimizi bir kez daha düşündürdü fakat bir o kadar da  gururlandırdı. Bize bu imkanı veren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e teşekkür ederiz” dedi.
selcuklu-kadinlar (1)

selcuklu-kadinlar (3)

YORUMLAR
  1. Genç dedi ki:

    Cok guzel bir etkinlikti en degerli varliklarimiz kadinlarin unutulmamis ve bu tip etkinliklerle desteklendigini gormek cok guzel emegi gecen herkese tesekkurler…

  2. ÖZLEM KAÇMAZ dedi ki:

    7 kadın 7 ayrı hikaye,gerçekten çok güzel bir etkinlikti,emeği geçen herkese teşşekürler..