site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Hemşire Mide Balonu İle 6 Ayda 55 Kilo Verdi

Selçuklu Hemşire Mide Balonu İle 6 Ayda 55 Kilo Verdi
27.10.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk İlçesinde yaşayan 38 yaşındaki Meryem Erol, mide balonu işlemi sayesinde 6 ayda 55 kilo verdi. Universal Kuşadası Hastanesi’nde Op.Dr.Barış Gürcü tarafından 45 dakikalık bir işlemle midesine balon takılan Erol, “yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

İzmir’in Selçuk ilçesinde hemşire olarak görev Meryem Erol, son yıllarda 148 kiloya kadar çıktı. Aşırı kiloları nedeniyle zor günler geçiren genç kadın, bundan 6 ay önce kilo vermek için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdi.

Universal Kuşadası Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Barış Gürcü tarafından midesine balon takılan Erol, “Doktorum mide balonu önerdiğinde diyabet hastası olduğum için ameliyat olamayacağımı söyledim. Oysa bu ameliyat değil, endoskopi gibi bir işlemmiş. Bayıltılmadan sadece uyku hali veren ve hiçbir şey hatırlamadığım bir anestezi uygulandı. İşlem uyutma dahil toplam 45 dakika sürmüş. Bu sırada bir balon mideme endoskopi ile yerleştirilmiş, sonra suyla doldurulunca midemde tokluk hissi yarattı ve çok fazla yemek yiyemedim. Tabii bu arada doktoruma düzenli aralıklarla kontrole gittim. Bana verilen diyet listesine uydum, düzenli yürüyüş ve spor yaptım. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan kolaylıkla kilolarımı verdim” diye konuştu.

60 BEDENDEN 44 BEDENE DÜŞTÜ

Meryem Erol, artık yorulmadan yürüyebildiği için çok mutlu. Erol, “Elbiselerim bol geliyor. Eskiden 60 beden giyiyordum, şimdi 44 bedene sığıyorum. Çok zorluklar yaşadım, şimdi her şeyi kolaylıkla yapabilecek gücü kendimde buluyorum. Yeniden doğmuş gibiyim, hayata dört elle sarıldım. Çok azimliyim” dedi.

MİDE BALONU KELEPÇEYLE KARIŞTIRILMAMALI

Mide balonunun, bir ameliyat değil basit bir endoskopik işlem olduğuna ve özellikle mide kelepçesi ameliyatıyla karıştırılmaması gerektiğine dikkati çeken Universal Kuşadası Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Barış Gürcü, “hekim tarafından endoskopik yöntemle mideye yerleştirilen silikon balon, midede şişkinlik yarattığı için tokluk hissi uyandırıyor. 6 ay sonra balon çıkarılıyor, şişkinlik ve tokluk hissi yarattığı için fazla yemek yeme isteğini yok ediyor. Başka bir deyişle insanlara diyet eğitimi veriyor. Kısa sürede kilo verdirmesi ve cerrahi bir müdahale istememesi nedeniyle tercih ediliyor” dedi.

DÜZENLİ EGZERSİZ VE DİYET ŞART

Dr.Gürcü, mide balonunun endoskopik işlemler konusunda deneyimli bir hekim tarafından, hastanede anestezi uzmanı eşliğinde endoskopik olarak midede uygun bir yere yerleştirilmesiyle yapıldığını belirterek, “Endoskopi işlemindeki gibi kişiye sadece sedasyon dediğimiz özel bir anestezi uygulanmaktadır. Bu anestezi sırasında hasta solunum cihazına bağlanmaz, hiçbir şey duymaz ve işlem bitince kendisine gelir. Tek başına mide balonu uygulaması kilo vermek için yeterli değildir, kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi ve düzenli egzersiz yapması şarttır“ dedi.

Kaynak: DHA

YORUMLAR
  1. bahar erol dedi ki:

    canım ablam biz seni eski halinlede çok seviyorduk bu halinde çok güzelsin senin yüregin çok güzel sen bizim bitanemizsin gülen yüzün ömrün boyunca solmasın bahar erol.

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Balonun haricinde o diyetleri ve sporu da yaptinizmi zaten zayifliyorsunuz her sey kendi iradenizde yani….

  3. şaziye söğütçü dedi ki:

    gönlü güzel arkadaşım o mutluluk gülücükleri yüzünden eksik olmsın süperrrrrrrrr olmuşsun beya