Selçuk Haber

Selçuklu Engin Şayka Derdini Kimseye Anlatamıyor

DSCN8095Selçuklu Engin Şayka derdini kimseye anlatamıyor. Toprak, su ve Belediyenin yanlışının cezasını para ile aldığı evinde rutubet içinde yaşayarak ödüyor.

Engin Şayka, Selçuk Zafer mahallesinde, 3038 ve 3041 nolu sokakların kesiştiği bir apartmanın giriş katında zar zor aldığı dairede oturuyor. Gel gör ki 2010 yılından bu güne kadar rutubetle baş başa oturmak zorunda kalmış. Kime başvurduysa derdini anlatamamış.  Hep savsaklamışlar. En sonunda da mahkeme yolunu göstermişler.

Engin başına gelenleri nasıl anlatıyor bakın” 2010 yılında evi temel inşaatında aldım. Temel kazılırken, Yıllar önce toprak suyun sulama boruları çıktı. Borular hala faal içinden su akışı devam ediyor. İnşaatı yapan şahıs belediyeye haber verdi. Boruyu temel dışına 3041 nolu sokağa çıkardılar. Üstünüde 90 cm lik toprakla örtüp, asfaltladılar. Ben o zaman sorduğumda geçici olarak yapıyoruz. Daha sonra yer altına alacağız dediler. Ben 2011 yılının Eylül ayında eve taşındım. Evde rutubet vardı. Önce yeni inşattır dedim ama bu rutubet devam etti gün gün çoğalmaya başladı. Dört ay sonra bebeğim olacak.  O çocuk bu rutubet içinde nasıl yaşayacak. Onlarca kez belediye imar dairesinin, fen işlerinin, kapısını çaldım. Bizim hatamız değil dediler. Belediye başkan vekiline gittim, Haklısın dedi. En kısa zamanda çözüm bulacağız dedi. Ama ne gelen var ne giden.

Hatta belediyenin avukatı yasal yollara başvurmamı tavsiye etti. Bana haklıysan mahkemeye git dedi. Bende mahkeme yerine sesimi duyurursunuz diye size geldim dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Exit mobile version