site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Engin Şayka Derdini Kimseye Anlatamıyor

Selçuklu Engin Şayka Derdini Kimseye Anlatamıyor
19.12.2012
A+
A-

DSCN8095Selçuklu Engin Şayka derdini kimseye anlatamıyor. Toprak, su ve Belediyenin yanlışının cezasını para ile aldığı evinde rutubet içinde yaşayarak ödüyor.

Engin Şayka, Selçuk Zafer mahallesinde, 3038 ve 3041 nolu sokakların kesiştiği bir apartmanın giriş katında zar zor aldığı dairede oturuyor. Gel gör ki 2010 yılından bu güne kadar rutubetle baş başa oturmak zorunda kalmış. Kime başvurduysa derdini anlatamamış.  Hep savsaklamışlar. En sonunda da mahkeme yolunu göstermişler.

Engin başına gelenleri nasıl anlatıyor bakın” 2010 yılında evi temel inşaatında aldım. Temel kazılırken, Yıllar önce toprak suyun sulama boruları çıktı. Borular hala faal içinden su akışı devam ediyor. İnşaatı yapan şahıs belediyeye haber verdi. Boruyu temel dışına 3041 nolu sokağa çıkardılar. Üstünüde 90 cm lik toprakla örtüp, asfaltladılar. Ben o zaman sorduğumda geçici olarak yapıyoruz. Daha sonra yer altına alacağız dediler. Ben 2011 yılının Eylül ayında eve taşındım. Evde rutubet vardı. Önce yeni inşattır dedim ama bu rutubet devam etti gün gün çoğalmaya başladı. Dört ay sonra bebeğim olacak.  O çocuk bu rutubet içinde nasıl yaşayacak. Onlarca kez belediye imar dairesinin, fen işlerinin, kapısını çaldım. Bizim hatamız değil dediler. Belediye başkan vekiline gittim, Haklısın dedi. En kısa zamanda çözüm bulacağız dedi. Ama ne gelen var ne giden.

Hatta belediyenin avukatı yasal yollara başvurmamı tavsiye etti. Bana haklıysan mahkemeye git dedi. Bende mahkeme yerine sesimi duyurursunuz diye size geldim dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

DSCN8096

ENGIN SAYKA RUTUBETI GOSTERIYOR DHA VEYSEL EROL

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    adama sorarlar; sen evi aldıgın mütahit’e gidipte hiç sordunmu rutubet alan duvara izelasyon yapıp yapmadıgını. sen mütahit’e gittin o seni belediyeye git onların sorunu deyip başından attı. çünkü o evi sattı artık seninle bir işi yok. aslında sende çok iyi biliyorsun bu işin belediye ile bir alakası olmadıgını, ancak. beldiyeden biri çıkıpta lanet olsun ya gidin halledin, der diye çıprınıyorsun. aklın sıra duvarın arkasını belediyenin kepçesine kazdırıcan, oraya gidecek 10 metre ziftli kagıdı belediyeye aldırıcan, 3 el arabası harç ile yapılacak olan sıvayı beldiyenin adamlarına yaptırıcan . toplasan hepsi 250 lira, onuda kendine kar sayıcan. yok öyle yagma. evi aldıgın adama gidipte bunun hesabını sorucan. eger ki o belediyeden kaynaklanan bir problem olsaydı. şimdiye kadar çoktan halolmuştu zaten. sen boş yere oldugun yerde patanaj çekme yapış evi aldıgın adamın yakasına.

    1. kübik dedi ki:

      arkadaşlar, bu işlerin bir standardı vardır. Bunlar çeşitli kanun ve yönetmeliklerle tanımlanmıştır. bu standartlar sağlandığı zaman icraat başlar ve bunları onaylayan kurum belediyedir. yani sorunun çıkış noktasıdır. bundan sonraki süreçte mütahit vardır, yapı denetim vardır ….. ve yine işler döner dolaşır belediyeye gelir. Sonuçta vatandaş mağdurdur. Eee!?

    2. Anonim dedi ki:

      sen bilmediğin işe burnunu sokma arkadaş biz hepsini araştırdık belediyenin mimarı geldi yolun kotunu ölçtü ve suçu hatayı kabul ettiler konoyu anla sonra yorum yap sorun 250 tl değil belediyenin ihmali

  2. daywalker dedi ki:

    kardeşim bılıp bılmeden konusmayın ızolastyon yapsa ne olucak sankı , adam bı sekılde magdur olmus, bunu selcuk beledıyesının gıdermesı gerekıo netıcede magdur eden onlar adam ev alıp satmıo kı bılsın ızolasyonunu vs sını, netıcede olarak almıs ve bu olmus onemlı olan buna cozum bulmak ama selcuk beledıyesı genelde cozum bulmak yerıne sana yenı sorunlar hedıye eder ve gonderır, ben sundan adım gıbı emınım selcuk beledıyesı kadar sorunlu bır beledıye ve insanın basına corap oren bır beledıye daha goremessınız…

  3. konuşan dedi ki:

    tabii belediye binaı kontrole gelip evinizin yalıtımı standartlara uygun değil şusu yok busu var oturma ruhsatı alınmadan bunları tamamlamalısınız dediğinde adamların arkasından küfür sallıyosunuz. sonra böyle şikayet ediyo bi de belediye sorumlu diyosunuz… size herşey müstehak. (sözüm bu vatandaşa özel değil, yapılan yorumlara)umarım belediye daha da KILLIK lar yaparda daha kaliteli binalar oluşur. gerçi siz onları da müteahhit yaptı der adamların parasına para katarsınız. üç kuruş alan memura bok atmaya devam edersiniz..en kısa zamanda belediye bina imalatlarında neler olmalı, kimin ne sorumluluğu var mevzuat kime ne hak ve sorumluluk veriyo imlatı kullanacak herşeyden bihaber vatandaşın hakları ne kime ne sorarar kimden hakkını arar sorularının cevaplarını içeren vatandaşın dilinden bir iki seminer/toplantı yapsa hem vatandaşın bilinci artar hem ota boka vakit ayırmak zorunda kalan memur biraz daha rahatlar..

  4. Erdogan arna dedi ki:

    yargı karar verir herkez ulama olmuş hakını ara kardeşim magdursun yalnız ona buna gitme yargı yargı.

  5. snipper dedi ki:

    arkadaşım evi aldın müteahide gitmen gerekirken belediyeden bahsediyorsun. evinin tavanıından da nem kapsan belediyeye mi gideceksin. yol ile bina arasına izalasyon döşediğin zaman sorun çözülecek parasını arkadaşların dediği gibi belediyeye ödeteceksen yanılıyorsun.daywalker sanada sözüm var belediyeyi beğenmiyorsan git başka yerde yaşa.her türlü yardımı yapıyor belediye. sokaklar tertemiz. daha ne yapsınlar. siz on lira katkı parasını vermekten korkan insanlarsınız. muhalafet yapacaksınız ama kimsenin hakkını yemeyecesininz o kadar..

    1. Anonim dedi ki:

      arkadaşım bilmiyorsan araştır su basman kotu diye birşey var bina bittikten sonra belediye yolu yükseltiyor ve kotun üzerine çikiyor sorun buradan kaynaklanıyor anladın

    2. Anonim dedi ki:

      kandırıyorlar…. kandırılıyorsunuzz….