Selçuk Haber

Selçuklu Engellilere Ürettiklerini Satma İmkanı

SE1

Cumartesi günü ziyaretçilerine açılan ve 15 dönümlük bir tema park üzerine oluşturulan tesiste yer alan Artemission, Roma Avlusu, A la Carte Restoran, Celcus Kütüphanesi yapılarıyla ilgili dönemdeki yaşantıyı bire bir yansıtmayı amaçlayan konsepte yer alacak olan alanda SELENDER ve Özel Goncagül Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öncülüğünde Selçuk’taki engellilerin yapabildiği ürünlerinde satışı gerçekleştirilecek.

Konsepte uygun ürünlerin satılabileceğini belirten Cittantica Ephesus Park İşletme Müdürü Celal Coşkun konuyla ilgili, olarak Selçuk’a Katma Değer katacak çalışmalarımızdan biri de el emeğiyle üretilen ürünlerin satışının yapılabileceği Kervansaray ve Avlusu’nda ziyaretçilerimizin beğenisine sunabilecekleri zanaatkarların, görsel anlamda ürünlerini sergileyebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Konuyla ilgili SELENDER Başkanıyla görüşen Coşkun, ürünlerin sergileneceği pazar alanındaki uygun tezgah tahsisinde bulundu.

Üretilen her ürünü değerlendireceğiz.

Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği gönüllülerinden Sevil Gül ve Nuriye Çiğdem’in fedakârlığıyla ürünlerin toplanarak tezgahta ziyaretçilerin beğenisine sunulacak noktaya getirildiğini belirten Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Durmuş, gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tahsiste hiçbir ücret talebinde bulunulmadığını belirten Durmuş, “ilçemizde yeni mahaller dahil engelli kardeşlerimizin üretebildikleri zanaatkarlık her ürünü değerlendirmeye çalışacağız. Gönüllülerimizle birlikte engellilerimizin de sağlıklarının el verdiği ölçüde bu çalışmanın içerisinde görev alacak.
Bu ürünlerden elde edilecek gelir ise üretimini sağlayan engellinin ailesi eşliğinde kişinin kendisine teslim edilecektir. Bu arada derneğimiz faaliyetlerinde görev alabilecek gönüllülerinde bu ve ilerleyen zamanlarda benzeri çalışmalarda görev almalarını arzuluyoruz” dedi.

Özel Goncagül Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Mustafa Ok ise “elimizden geldiği ölçüde engelli kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların yaptıklarının satışının gerçekleşmesi yeni çalışmalarının da önünü açacaktır. Bizlerde onlara yardımcı olacağız. Bu arada engellilerin Cittantica Ephesus Park’a erişimleri konusunda da işletmemizin aracıyla yardımcı olmaya çalışacağız. Önemli olan engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak” dedi.

 

Exit mobile version