site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Engellilere Ürettiklerini Satma İmkanı

Selçuklu Engellilere Ürettiklerini Satma İmkanı
06.05.2014
A+
A-

SE1

Cumartesi günü ziyaretçilerine açılan ve 15 dönümlük bir tema park üzerine oluşturulan tesiste yer alan Artemission, Roma Avlusu, A la Carte Restoran, Celcus Kütüphanesi yapılarıyla ilgili dönemdeki yaşantıyı bire bir yansıtmayı amaçlayan konsepte yer alacak olan alanda SELENDER ve Özel Goncagül Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öncülüğünde Selçuk’taki engellilerin yapabildiği ürünlerinde satışı gerçekleştirilecek.

Konsepte uygun ürünlerin satılabileceğini belirten Cittantica Ephesus Park İşletme Müdürü Celal Coşkun konuyla ilgili, olarak Selçuk’a Katma Değer katacak çalışmalarımızdan biri de el emeğiyle üretilen ürünlerin satışının yapılabileceği Kervansaray ve Avlusu’nda ziyaretçilerimizin beğenisine sunabilecekleri zanaatkarların, görsel anlamda ürünlerini sergileyebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Konuyla ilgili SELENDER Başkanıyla görüşen Coşkun, ürünlerin sergileneceği pazar alanındaki uygun tezgah tahsisinde bulundu.

Üretilen her ürünü değerlendireceğiz.

Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği gönüllülerinden Sevil Gül ve Nuriye Çiğdem’in fedakârlığıyla ürünlerin toplanarak tezgahta ziyaretçilerin beğenisine sunulacak noktaya getirildiğini belirten Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Durmuş, gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tahsiste hiçbir ücret talebinde bulunulmadığını belirten Durmuş, “ilçemizde yeni mahaller dahil engelli kardeşlerimizin üretebildikleri zanaatkarlık her ürünü değerlendirmeye çalışacağız. Gönüllülerimizle birlikte engellilerimizin de sağlıklarının el verdiği ölçüde bu çalışmanın içerisinde görev alacak.
Bu ürünlerden elde edilecek gelir ise üretimini sağlayan engellinin ailesi eşliğinde kişinin kendisine teslim edilecektir. Bu arada derneğimiz faaliyetlerinde görev alabilecek gönüllülerinde bu ve ilerleyen zamanlarda benzeri çalışmalarda görev almalarını arzuluyoruz” dedi.

Özel Goncagül Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Mustafa Ok ise “elimizden geldiği ölçüde engelli kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların yaptıklarının satışının gerçekleşmesi yeni çalışmalarının da önünü açacaktır. Bizlerde onlara yardımcı olacağız. Bu arada engellilerin Cittantica Ephesus Park’a erişimleri konusunda da işletmemizin aracıyla yardımcı olmaya çalışacağız. Önemli olan engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak” dedi.

SE2

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bu tesisler selçuk esnafının basına bela olcak milletin anasını ağlatacak bu tesisleri başımıza bela edenler akepe zihniyeti ama bu tesise selçukta yer veren de vefa ülgür zihniyetidir el ele selçuklu esnafı bitirdiler, sağolsunlar(!)

    1. İyi de.. dedi ki:

      Bunca zaman turistleri kazıkladığınız yetmedi mi? Yediniz yediniz doyamadınız. Maliyeti 20 lira bile olmayan hediyelik eşyaları 20 euroya satmaya utanmadan engellileri mi çekemiyorsunuz şimdi de. Gözünüz doysun.

      1. ALİ dedi ki:

        bırak kardeşim böyle cicim ayaklarını, yemezler, engelliye birşey diyen mi var yorumda. bu tesisleri selçukun ve ülkenin başına bela edenleri söylemiş adam sen engelli para kazanacak onu mu çekemiyorsun diyorsun. engellinin para kazanmasına birsey diyen mi var, iyi oku yorumu. pardon unutmuşum sizin başbakanınız sattı sahi efes’i ören yerlerini ve selçuklu esnafın anasını ağalatan kararını onaylayan bilinturu selçuka ben mi getirdim akp hükümeti getirmedi mi, vefa da efeste ki yerler yetmezmiş gibi selçukta da yer açmalarına müsade etmedi mi bu firmaların. sen çıkmışsın şimdi konuyu başka yere çekip duygu sömürüsü yapacaksın yok öyle tarih sizi asla affetmeyecek.

        1. İyi de.. dedi ki:

          Anonim rumuzlu arkadaşın “bu tesisler selçuk esnafının basına bela olcak milletin anasını ağlatacak” cümlesinden siz ne anlıyorsunuz çözemedim ancak ben bunu anladım. Adı üstünde bunlar yorum.Kişisel düşünce yani. Ben bu seçimde Selçuk’ta oy kullanmadım. İstanbul’da ikamet eden bir Selçuk’luyum. Ve son olarak ben de ailem de akp’ye oy vermedik – vermeyiz. Ben arkadaşın yorumundan bunu çıkardım bunu düşünerek yorum yaptım. Kendisi başka bir şey demek istediyse hakkını helal etsin özür dilerim. Yanlış anlaşılmak istemiiyorum ancak Selçuk’un hali ortada. İş yok gençler dışarıda çalışıyor. Ben çok mu memnunum memleketimden ayrı kalmaya annemi babamı görememeye. Senelerdir Vefa Bey Selçuk halkını da Selçuk esnafını da bitirdi bunu zaten bilmeyen yok. Bakalım hayırlısı olsun. ( Benim kızdığım nokta maaliyeti çok düşük olan bir ürünü yüzde bilmem kaç yüz kâr yaparak satan esnaf. Bunu demek istedim ancak yanlış anlaşılmış.)

  2. Anonim dedi ki:

    ne akp sinden bahsediyosunuz halen beeee. vefadır vefaaaaa 🙂

  3. Anonim dedi ki:

    selçukta bir yerlere gelmek istiyorsan eğer önce bir yerde dernek başkanı olacaksın sonra işte garanti hayatta garanti anladınız siz onu 🙂
    işten anlamasa da yerin garanti haydee bakalım herkes bir derneğe başkan olmaya arkadaslar, gelecek seçime işimiz garanti olsun

  4. miharbi dedi ki:

    bıktım artık bu akp chp muhabbetlerinden akp ile chp nin tek farkı isimleri ve amblemleridir biri selçukta 15 sene 1 gram bişey yapmadı hep yandaşlarını memnun etti diğeri geldi söylem sıfır eylem sıfır vizyon sıfırın altında yokmuydu genç dinamik öz selçuklu selçuğun ihtiyaçlarını eksiklerini bilen gençlerimize çocuklarımıza geleceğe faydası olacak selçuğu ve selçukluyu kalkındıracak biri neden bunları seçtiniz 3 kuruş menfaat için çocuklarınızın geleceğini sattınız yazık be