site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuklu Dağcılar Didim Yolunda Pedal Çevirecekler

Selçuklu Dağcılar Didim Yolunda Pedal Çevirecekler
28.08.2012
A+
A-

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi 200 Kilometrelik Bisiklet Turu İle Yeni Bir Atılım Başlattı. Tura 60 Bisikletçi Katılıyor.

Zirve dağcılık Selçuk temsilciliğini, Özgür Aydoğan (Esnaf), Mustafa Turacı (Doktor), İbrahim DAL (Öğretmen),  Mustafa ERMİŞ (Emekli) ’ten oluşan dört arkadaş bir araya gelerek 2007 yılında kurmuşlar. Bunlara zaman zaman üç beş kişi katılarak, önce beş kilometre ile sonra kilometreler artarak, her Pazar günü sağlıklı kalalım yürüyüşleri başlamış.  Bu yürüyüşler gittikçe ilgi görünce, 2010 yılında Zirve dağcılığın Selçuk Şubesi kurulmuş. Şube başkanlığına da Özgür Aydoğan getirilmiş.

Yürüyüşlerin yanı sıra küçük kaya, dağ tırmanışları da faaliyetleri içine girmiş. Buda rağbet görmüş. Selçuklu zirvecilere, Selçuk ve yöresi yetmemiş. Guruplar oluşturarak, Ülkemizin yükseklikleri 1000 metrenin üstünde dağların zirvelerine tırmanmalar başlamış. Cilolar, Munzurlar, Aladağlar, Toroslar, Kaçkarlar ve daha birçok önemli dağ tırmanışları başlamış.

Bu da yetmemiş Selçuklu zirvecilere, Akşam üstleri 5-10 kilometrelik bisiklet turları da faaliyet alanları içine alınmış. Buda büyük ilgi görmüş.

Bu turlar, her gün birkaç kilometre arttırılmış. Ama genede tatmin olmamışlar, yetmemiş.  Şu anda, bu işe gönül vermiş, devamlı takipçisi olan, 85 üyelik Selçuk Zirve dağcılık şubesinin 60 üyesi 29 Ağustos günü Selçuk’tan Didim’e bisiklet turu düzenlemişler. Gidiş dönüş tam 200 kilometre olacak diyen Başkan Özgür Aydoğan, “Her spor dalının bir sorumlusu var artık. Bisiklet dalının sorumlusu Adnan Barım arkadaşımız bunu düzenledi. 60 kişilik bir katılımcı var.  Bize, genç üyemiz Sevgi Dökmen tepe tur rehberliği yapacak. Kendiside bisikleti ile katılacak.

29 Ağustos sabah saat 05’ te yola çıkacağız. Ortaklar Söke üzerinden Didim’e akşama kadar ulaşacağız. Gece kamp kuracağız. Sabah yine aynı saatte,  geri Selçuk’a döneceğiz.  Bu yol aynı zamanda tarihte bilinen antik yol güzergâhıdır ’’ dedi

DHA VEYSEL EROL SELÇUK -ÖZEL

YORUMLAR
  1. APASASLI 35920 dedi ki:

    BAŞARILAR….

  2. kokoreç dedi ki:

    BİR YANLIŞLIĞI DÜZELTMEK İSTİYORUM.BU TUR KESİNLİKLE ZİRVE DAĞCILIK KULÜBÜNÜN BİR ETKİNLİĞİ DEĞİLDİR.BU SELÇUK BİSİKLET SEVENLER TOPLULUĞUNUN ŞEHİTLERİMİZ VE 30 AĞUSTOS ZAFERİ ANISINA YAPILMIŞ BİR TURDUR.TAM 220 KM KAT EDİLMİŞ VE SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE SELÇUK’ A DÖNÜLMÜŞTÜR.TEKRARLIYORUM;KATILIMCILARIN DA ORTAK FİKRİ OLARAK BU TUR KESİNLİKLE ZİRVE DAĞCILIK İLE ALAKALI DEĞİLDİR.HER KATILIMCI SELÇUK BİSİKLET SEVERLER TOPLULUĞUNA GÖNÜL VEREN VE TÜM EKONOMİK KOŞULLARI KENDİ CEBİNDEN KARŞILAYAN VE SADECE VE SADECE ŞEHİTLERİMİZ VE ZAFER BAYRAMIMIZ İÇİN BU YOLCULUĞA ÇIKMIŞLARDIR.HİÇ BİR DERNEK YADA KURULUŞUN ADI DAHİ GEÇMESİNE İZİN VERMEYİZ.AYRICA BU YOCULUĞA ZİRVE DAĞCILIK ADI ALTINDA DEĞİL..”O’NLAR BU VATAN İÇİN YORULMADILAR BİZDE YORULMAYACAĞIZ”SLOGANIYLA ÇIKTIĞIMIZIDA VURGULAMAK İSTERİM.