site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Çiftçi Bağış Adı Altında Toplanan Paraya İsyan Etti

Selçuklu Çiftçi Bağış Adı Altında Toplanan Paraya İsyan Etti
29.07.2012
A+
A-

Selçuklu çiftçilerimizden Recep Kara çiftçiden ‘‘Bağış’’ adı altında toplanan paralara isyan etti.

Çiftçi Recep Kara şunları söyledi; ‘‘Türk Çiftçisi devletin desteği adı altında bazı ekipmanların verilmesi üzerine bir kısım çiftçiler ilçe Ziraat Müdürlüğüne başvurmuşlardır. Bende bunlardan bir tanesiyim. Aidatlarımızı günü geldiğinde ödüyoruz. Benim gibi tüm çiftçi arkadaşlarımızda ödüyor. Fakat bu ekipman alımında ilçe tarım başkanlığı haksız olarak Bağış Adı Altında 30 TL almıştır. Kendilerine niçin böyle bir şey yapıldığını sorduğumda ya bu destek çıkmazsa ne olacak diye sorduğumda.

Yapılan bu destek çıksa da çıkmasa da bu bağış adı altında paranın alındığını söylediler. Ben bu paranın haksız olarak bütün çiftçilerden alındığı kanaatindeyim. Benim gibi tüm çiftçi kardeşlerimizde böyle düşünmektedir. Buna dur diyecek bir merci yok mu? Bu bakımdan herkes çiftçiyi soymakta, bir taraftan emekliye zam yapılıyor, 10 lira gibi görüntü rakam veriliyor, emeklinin yüzünün güldürüldüğünü sanıyorlar, öbür taraftan biz çiftçiden yanayız çiftçinin yüzünü güldüreceğiz diyorlar ama haksız olarak çiftçiden bağış adı altında para alıyorlar. Yetkililerin bu duruma el atması gerektiği inancındayım. Ben devletin idarecilerine sesleniyorum; Bu haklılık mı? Haksızlık mı? Ben haksızlık olduğu inancındayım.

Çünkü yapılan başvurudan sonra ekipmanın çıkıp çıkmayacağı daha belli değil iken böyle bir bağışın alınması çok yanlış. Bu bağış hangi kanuna göre yapılıyor açıklanması lazım. Özellikle Selçuk’ta ilçe Ziraat’ın ve çiftçilerimiz ile ilgili işlerle kim uğraşıyorsa onların bu duruma eğilmelerini bekliyoruz. Bu bir haksızlıktır, bu bir soygundur’’ dedi.

YORUMLAR
  1. Pamucak dedi ki:

    Bağış gönül rızası ile yapılır. Bizden zorla aldıkları bu bağış paraları nerde toplanıyor ve bu paralarla ne yapılıyor en önemli nokta bu sanırım. Bu konuda yetkililerden tatmin edici bir açıklama istiyoruz.

    1. Akif USTA dedi ki:

      Dikkatinizi çekerim,30 tl bağış Ziraat Odası Başkanlığı tarafından alınmaktadır..

  2. selcuklu dedi ki:

    tamamiyle bir bagis sadece istekle yapilir ve miktarida onemli degil neden ozellikle 30 lira da neden 20 lira degil veya 10 lira degil ?

  3. Anonim dedi ki:

    Toplanan bağışların karşılığında yapılan işten recep bey hiç bahsetmiyor ama.Çiftçilerin resmi işlerinden özel işlerine kadar yapılan ve emek harcanan işler recep bey tarafından hiç anlatılmamış.Recep bey konuştumu mangalda kül bırakmıyor ama doğruları anlatmıyor.