site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Aydın Usta’dan Yılbaşı Sofralarımız İçin Tarifler

Selçuklu Aydın Usta’dan Yılbaşı Sofralarımız İçin Tarifler
28.12.2012
A+
A-

aydin-surerEkrem Karagöl ve Aydın Sürer yeni yıl demek yeni lezzetler demek.

Selçuklu Aydın usta Selçuk Haber okuyucuları için yılbaşı sofralarımızı şenlendirecek tarifler yaptı.
Selçuk’tan giden Aydın chef ve ekibi Yılbaşına mükemmel Lezzetler ile damga vuracak…

Ekrem Karagöl ve Aydın Sürer: YENİ YIL DEMEK YENİ LEZZETLER DEMEK.
Yeni yıl demek yeni bir başlangıcın yeni umutların tazelenmesi ve biz aşçılar için yep yeni bir lezzetlerin başlangıcı olarak algılıyoruz.2013 yılının hepimize mutluluk getirmesi dileklerimizi sunarak başlamak isteriz sizlerle yeni yılın son lezzet dünyasına 2012 Yılında bizim gibi onlarca meslektaşımız için mutlu, hüzünlü yada sıkıntılı geçmiş olabilir fakat 2013 yılının insanlık adına mutlu geçeceği izlenimi bizde var yada böyle olmasını istiyoruz.

Sizlerde bizim gibi 2012’nin son gününde muhteşem lezzetlerle veda ediyorsunuzdur. Evet, biz yeni yılın son gününde veya Doruk Otele misafir olan gürme lezzet düşkünler için  Mükemmel lezzetler misafirler ile buluşturuyoruz ve Yılbaşı aydin-ustasofralarınızın için mükemmel lezzetleri olan seçme ürünlerimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz
Lezzet dolu bir Yeni yıl dileğiyle
Gecenize  güzel bir başlangıç…

CEVİZ TANELİ ANTEP EZMESİ…
(Çökelekli Biber Eşliğinde)
Malzemeler  

2 adet Domates        150 gr Çökelek
1 adet Salatalık         3 adet Biber (arzu edilirse acı)
1 adet Soğan              2 adet kapya biber
2 adet Biber
2 diş Sarımsak
1y.kaşığı Biber salçası
1y.kaşığı Domates salçası
2 dal Maydanoz
1.ç.kaşığı nar ekşisi
1.y.kaşığı İsot
5 adet Ceviz içi
Tuz

Hazırlanışı
Domates, soğan, salatalık, biber, maydanoz mikser’den geçirilir. Bir tülbent içerisinde suyu sıkılarak özü alınır.Tüm malzeme içerisine ilave edilir.Bir kap içerisine ilave edilir.Bir kap içinde karıştırıldıktan sonra , eğer arzu edilirse sunumu için portakal kabuğu yada limon kabuğu içinde sunumu gerçekleştirilir.Kenarları çökelekli biber ile süslenerek servise sunulur.
NOT: Biberler küçük küçük doğranıp tavada sotelenir. En son çökelek üzerine atılıp karıştırılır
PASTIRMALI VE PATLICANLI MUSKA BÖREGİ
MALZEMELER
1 adet Patlıcan
65 gr Pastırma (Sucuk)
1 adet Domates
Zeytinyağı
Kaşar Peyniri (Tulum peyniri)
Tuz_Karabiber

Hazırlanışı
Patlıcanlar zar şeklinde doğranıp zeytinyağında kavrulur. Ocaktan almamıza yakın baharatlar ile lezzetlendirilip ocaktan alınır. Hazır milföy hamurunun içerisine ilk önce kaşar peyniri konulup  üzerine kavrulmuş patlıcan ilave edilip en üstüne yaprak şeklinde doğradığımız domatesler konur. Muska şeklinde kapatıp 180 derece fırında 20 dk pişirilir.
Arzu edilirse Sıcak olarak domates sos ile servis edilir.

Yeni yıla özel ege bombası
Enginar Beğendi yatağında Horoz

(Kuru Börülceli Tarhana Sos Eşliğinde )
                           
Malzemeler
6 adet Enginar
2 Horoz Budu (3 dal adaçayı)
1 diş Sarımsak
2 Y.kaşığı Tarhana
2 y.kaşığı Börülce (haşlanmış)
2 y.kaşığı zeytinyağı
2y.kaşığı Un
50 gr süt
Muskat rendesi
Tuz_Karabiber

Hazırlanışı
Enginar Beğendi
Haşlanmış enginarlar küçük küçük  doğranır. Ayrı bir tavada yağ ile un kavrulur.Ardından soğuk süt ilave edilip kaynamasına yakın hazırladığımız enginarlar içerisine ilave edilir.
Ocaktan almamıza yakın baharatlar ile lezzetlendirilip ocaktan alınır.

Adaçaylı horoz
İlk olarak 2 but horoz düdüklüye su ve adaçayları ilave edilerek ocağa konulup 20 dk kaynatılır. Piştikten sonra butlar ayıklanır.Bir süre kenarda bekletilir.
Kuru Börülceli Tarhana Sos
1 diş sarımsak yağ ile çok az sotelenir. Ardından 2 yemek kaşığı tarhana ilave edilir , az daha kavrulur.Ardından 1 su bardağı su ilave edilip sos kıvamına getirilir.Haşladığımız kuru börülceler ilave edilip ocaktan alınır.

Sunumu içim:
Hazırlanmış beğendi tabağın ortasına kaşık yardımı ile koyulur. Üzerine ayıklamış olduğumuz horoz budunu buket şeklinde 150 gr geçmeyecek şekilde ilave ediniz. Üzerine hazırlamış olduğumuz yöresel börülceli tarhana sosunu üzerine gezdirilir.

Yeni yılın mükemmel lezzeti
CENNET TATLISI
Malzemeler
2 Adet Cennet Elması
2 Adet Muz
50 gr  Fındık
50 gr Fıstık
50 gr Badem içi
20 gr Çilek Likörü

Üzeri İçin:
Kremşanti
Bal
Nar taneleri

HAZIRLANIŞI
Fındık, fıstık ve badem içi mikserden biraz diri kalacak şekilde çekilip muz ve cennet elması içerisine katılıp tekrar püre olana dek çırpılır. En son içerisine çilek likörü ilave edilip dolapta bir süre soğutulur. Sunumu için cup bardaklarına paylaştırılır. Üzerine kremşanti, bal ve nar taneleri ilave edilerek servise sunulur.
Gecenin sonunda yeni yılın ilk saatlerinde içinizi ısıtacak

Sirkeli ve sarımsaklı
İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER
150 gr İşkembe
25 gr Yoğurt
50 gr Un
1 adet Yumurta sarısı
5 gr Sirke
2 diş Sarımsak

HAZIRLANIŞI
Haşladığımız işkembeci küçük küçük doğrayıp bir kenarda  bekletiniz. Sosu için kendi suyu süzdürülür. Bir taşım kaynatılıp , ayrı bir kaptan yoğurt un yumurta sarısı , sirke , soğuk su  ile çırpılıp kaynamakta olan suyun içine yavaş yavaş yedirilerek bir tutam kaynadıktan sonra doğramış olduğumuz işkembeler içine ilave edilip tatlandırılarak servise hazır hale getirilip isteğe göre sarımsaklı sirke veya limon ile servis yapılır.
Lezzet dolu bir gece dileğiyle…

YORUMLAR
  1. Ufuk Eyidil dedi ki:

    Aydın Ustam,
    Bir de gariban menüsü yapsaydın.
    Kimse bana kızmasın.
    Ülke bu hale getirdiler…

    Not : Başta sen ve ailen olmak üzere Selçuk’lu hemşehrilerime sağlıklı , kazançlı ve insanların senin adamın , onun adamı , bunun adamı diye ayrılmadığı , herkesin birbirini Selçuk’lu görüp birbirlerine sarıldığı bir yıl diliyor , sitenize de bizlere haberlerinizi konu edip , onlarla ilgilili ,eleştirilerimizi (yapıcı) iletilerimizi , yorumlarımızı ve desteklerimizi duyurabilme şansı verdiğiniz için iyi bir yıl dileğimle birlikte başarılar dilerim

  2. ilyas erdem dedi ki:

    ustam ellerinize sağlık