site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’a yeni yapılacak Devlet Hastanesinin önü açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Selçuk’ta yapılması planlanan 60 yatak kapasiteli devlet hastanesinin planları onaylandı. Daha önce mahkeme kararları nedeniyle aksayan çalışmaların önü açıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Torbalı ve Menderes’teki hastane süreçleri Selçuk’tan sonra başlamasına rağmen açılan davalar nedeniyle süreç aksadı. Biz tüm engellemelere rağmen yatırıma devam edeceğiz. Önerim, itiraz edip dava açanların Selçuk’a giderken Torbalı ve Menderes’teki projelere bakmalarıdır” dedi.

Selçuk’a yeni yapılacak Devlet Hastanesinin önü açıldı
04.07.2021
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın İzmir’in Selçuk ilçesinde yapmayı planladığı devlet hastanesiyle ilgili süreç yeniden başladı. Açılan davalar sonrasında “tarımsal sanayi alanı” vasıflı arazideki imar plan değişikliği mahkeme tarafından ret edilmişti.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi’nin kararları sonrasında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeniden hazırlatılan “Sağlık Tesis Alanı” amaçlı KAKS: 1.00, TAKS:0.50 ve Yençok:3 kat yapılaşma koşulunun geçerli olduğu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi onaylandı. 27 Temmuz tarihine kadar askıya çıkartılan yeni plana bir itiraz ya da dava gelmemesi halinde inşaat yeniden başlatılacak.

AK PARTİLİ KAYA: DAVA AÇARAK ENGELLEDİLER
Sağlık Bakanlığı’nın planlama sonrasında yatırıma kaldığı yerden devam edeceğini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Dönemin CHP’li meclis üyeleri ve bazı odalar plana dava açarak ‘hastane istemiyoruz’ dediler. Selçuk ilçemizdeki hastanenin yetersiz olduğunu herkes biliyor. Bu konuda talepleri değerlendirerek kamu yatırımlarını hızlandırdık. Efes Antik Kanal Projesi başta olmak üzere TOKİ inşaatları gibi prestij projeleri yürütüyoruz. Ne yazık ki hastane gibi önemli bir ihtiyaç olan kamu yatırımını engellediler. Biz hizmet etmekte kararlı olduğumuzu gösteriyoruz. Kuşadası’na komşu olan Selçuk gibi turizm ağırlıklı ekonominin olduğu ilçemizde büyük bir ihtiyaçtı. Torbalı ve Menderes’in hastane süreçleri Selçuk’tan sonra başlamasına rağmen oralarda işlemler tamamlandı. Selçuk’taki yatırıma engel olanların ve dava açanların geçerken Torbalı ve Menderes’teki hastane projelerine ve inşaatlarına bakmalarını öneriyorum” dedi.

AYRINTILAR NETLEŞTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın duyurduğu planlama kararının açıklama raporunda sürece dair bilgiler yer aldı. Açıklama raporunda şu ifadelere yer verildi:

“İzmir ili, Selçuk ilçesi, 109 ada 1 parsel numaralı taşınmaz üzerinde yürürlükte olan plan kararı “Tarımsal Sanayi Alanı” nın Maliye Hazinesince Sağlık Bakanlığına yapılan ön tahsisi uyarınca devlet hastanesi yapılmasına olanak verecek şekilde mahkeme kararı uyarınca “Sağlık Tesisi Alanı” belirlenmesi yönünde imar planı değişikliği çalışması yapılmıştır.

Genel ülke yönetim politikalarındaki belirlemeler şehrin ve ekonomik yapının çizili hali olan imar planlarına da yansımaktadır. Devlet her koşulda mutlak güç olarak sağlık hizmetlerini yürüterek halka hizmet sunmak ve sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla ana sağlık hizmetlerinin devlet eliyle gerçekleştirilebilmesi için bu çalışma yapılmıştır. İmar planı yapımı sırasında hesaplanan projeksiyon nüfusa göre ayrılan donatı alanları, sonuçta insan hayatı için gerekli olan hizmetlerin gerçekleştirilebileceği alanlardır. Eğitim, sağlık, sosyal tesis, resmi tesis vb. olarak belirlenen bu alanlarda sayılan hizmetlerin hepsi sadece devlet tarafından verilen hizmet olarak kabul edilmiştir. Bu kabul 6785 ve 1985 yılında yürürlüğe giren 3194 sayılı imar kanunu ile başlamıştır. 34.775 kişi nüfusa sahip ilçede, ilçeye ve çevresine verilecek hizmette esas alınarak yaklaşık 30.000 kişiye hizmet sunacak bir hastane yapımı için plan çalışması yapılmıştır. 50-60 yatak kapasiteli, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ve doğumhane ile laboratuvar bölümleri de olan bir sağlık tesisi olarak hizmet sunulacak kapasitelik kullanım hedeflenmektedir.

Öneri imar planı değişikliği;
-109 ada 5 parselde nazım imar planı uyarınca “Sağlık Tesisi Alanı” belirlemesi yapılmıştır.

-Sağlık tesisi alanında Taks=0.50 Emsal= 1.00 değeri ve Yençok= 3 kat belirlemesi yapılmıştır.

-Selçuk (İzmir) Tarımsal Sanayi Alanı 1/5000 ölçekli nazım plan hükümlerinde yer alan 7 m yan bahçe koşulu da dikkate alınarak sağlık tesisi alanı olması nedeniyle 10 m yan bahçe mesafesi belirlemesi yapılmıştır. İmar adasının kuzey cephesindeki 20 m’lik yol cephesindeki 20 m’lik yapı yaklaşma mesafesi aynı şekilde bırakılmış, değiştirilmemiştir.

-109 ada 5 parsel uygulama imar planına göre 25 m’lik ve 17 m’lik trafik yollarına cepheli olup; cephe aldığı 25 m’lik yolda kavşak kollarının trafik emniyet mesafeleri içinde yer aldığından araç giriş çıkışının 17 m’lik trafik yolundan yapılması uygun olacaktır. Konuyla ilgili olarak plan notu oluşturulmuştur.

YORUMLAR
  1. kagan dedi ki:

    sivrisineklerin içerisine meyve halinin dibine hastane uygun mu öncelikle hastaneye doktor atanmalı şimdiki hastanenin yatak kapasitesi 50 sıkıştırılırsa 70 de olabiliyor biz selçuklular hastanenin mevcut yerinden memnunuz ama illaki hastane olması gerekiyorsa eski kaymakamlık ve adliyenin terkin vaziyette bulunan binasının olduğu yere hatta arka yolu da hastane olacak yere oto park olarak dahil edip pek ala da merkez hastane yapılabilir ek bina olarak da eski hastaneden faydalanılabilir yaşlılar uzaklara gidemiyor onlara bildikleri yerlere gitmesi daha kolay geliyor belediye binasının yanına güzel bir hastane yapmak şehrimizi süsleyeceği gibi yaşlılarımızı da üzmeyecektir