site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’a Yeni Kardeş Şehir

Selçuk’a Yeni Kardeş Şehir
09.10.2014
A+
A-

selcuka-yeni-kardes-sehir (2)

Seattle Kentinden Selçuk Belediyesi’ne Yeni Bir Kardeş Şehir Teklifi…

Dünyanın ikinci büyük ekonomi kenti olan ABD’nin Washington eyaletine bağlı Seattle kenti Belediye Başkanı Edward B.Murray, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’nun da bulunduğu bu ziyaret, Selçuk Belediyesi ve Seattle kentinin kardeş şehir olmasına dönüştü.

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Seattle kenti Belediye Başkanı Edward B. Murray,resmi ziyaret için geldiği İrlanda’dan sonra Türkiye’ye de gelerek önce İstanbul’u, ardından İzmir’i gezdi. Beraberinde Şehir Bölge Planlayıcısı ile birlikte İzmir’in tarihi güzellikleriyle ünlü Efes Antik kentini gezen konuk Belediye Başkanı Edward B. Murray, ziyaret sonunda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’nun da katıldığı bu ziyaret, iki belediye arasındaki dostluğun artması ve birliktelik sağlanması için kardeş şehir olma sohbetine dönüştü. Efes Antik Kenti’ni “Dünyada ölmeden önce görülmesi gereken bin yer arasında” olarak değerlendiren konuk belediye başkanı Murray, “Biz Selçuk’u çok sevdik. Selçuk’a resmi olarak delegelerimizi göndermek istiyorum. Selçuk Belediyesi ile kardeş şehir olmak istiyoruz. Bizler Seattle kenti olarak birçok ülkedeki şehirlerle teknoloji anlamında alışverişler yapıyoruz, bu alışverişimizi Selçuk’ta da yapmak isteriz” diyerek, Selçuk ilçesine teknoloji anlamında destek olacaklarını ifade etti.

Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ve Anadolu Teknik Lisesi (ATL) bünyesinde kurulan Uçak Gövde Bakım atölyesi açılmasına maddi destek sağlayan Seattle kentindeki Boeing Firmasından sonra Selçuk ilçesine desteklerini daha çok güçlendirmek istediklerini ifade eden Seattle kenti Belediye Başkanı Edward B. Murray, Tarım ve Turizm ile ilgili Selçuk Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini, bu anlamda Selçuk Belediyesi ile kardeş şehir olmak istediklerini kaydetti.

Kendi ülkesindeki Müslüman nüfusa yakınlaşma adına çaba gösterdiğini, Müslüman ülkelerdeki camileri daha çok ziyaret ettiğini belirten Seattle kenti Belediye Başkanı Murray, Ramazan ayında Müslüman vatandaşların iftar programlarına katıldığını ve bundan büyük keyif aldığını ifade etti.

Yapılan bu ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Müslüman vatandaşlara yakınlık gösteren Seattle kentine bu konuda destek olacaklarını, kardeşlik ilişkilerine katkı koyabileceklerini kaydetti.

Başkan Bakıcı, Selçuk Belediye Başkanı olarak Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ile birlikte yapılan bu gayri resmi ziyaretin resmi ziyarete dönüştürülme konusunda konuk Belediye Başkanına gereken desteğin verileceğini ifade etti. Başkan Bakıcı ziyaret sonunda konuk belediye başkanına Artemis heykelciği hediye etti.

selcuka-yeni-kardes-sehir (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    nurtopu gibi kardeşimiz olmuş..bırakın bu işleri kardeş şehirmiş…futbol turnuvasımış..basketbol turnuvasımış..plaj futbolumuş…yemekmiş cart curtmuş..öncelıkle söz verdiğiniz 3500 kişiyi işe alın sonra yolları yapın daha sonra otopark sorununu çözün vsvsvsvs yani asli görevinizi yapın belediyecilik yapın…

    1. vatandaş dedi ki:

      sen önce belediyecilik neymiş öğrende gel..ağzı olan konuşuyor işte boş boş

      1. Anonim dedi ki:

        Belediyecilik neymiş ?