site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’a yeni bir sanat dalı

Selçuk’a yeni bir sanat dalı
06.10.2015
A+
A-

Selçuka yeni bir sanat dalı (2)

Cafe Carpouza’da Kaat-ı Sanatı Tanıtım Sergisi açıldı. Sanatçı Serdar Atalay’ın eserlerinin görücüye çıktığı tanıtım sergisinde yeni bir sanat olan Kaat-ı sanatı örnekleri Selçuklu kadınlarla paylaşılacak.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü açılması planlanan yeni kurslarla birlikte Selçuk’ta sosyal ve kültürel hayatı canlandırmak için kolları sıvadı. Kırk yama sergi ve kurslarının ardından Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kaat-ı sanatına ilgi çekmek amacıyla bu sanata dair eserleri Selçuklular’a tanıtıyor. 6 – 8 Ekim tarihleri arasında Cafe Carpouza’da Kaat-ı sanatı örnekleri sergilenirken; unutulmaya yüz tutan bu sanat hakkında da bilgi verilecek.

Kurs açılacak

CafeCarpouza’da bugün açılacak sergi de ayrıca kaat-ı sanatı ile tanışmak isteyenlerin kurs talepleri de alınacak. Gelen taleplerin yeterli seviyede olması durumunda Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde kaat-ı sanatı kursu açılacak.

Kaat-ı Sanat

Bu sanat 2.yy.’da Çin’de başlamıştır. 1500 yıllarda Kanuni Sultan Süleyman döneminde Altın Çağı’nı yaşamış, Kanuni’den sonra bu sanat unutulmaya yüz tutmuştur. Günümüzde ise unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı ülkemize kazandıran Ord. Prof. Süheyl Ünverdi olmuştur. Yurtdışına kaçırılan bu sanatın örnekleri Süheyl Ünverdi’ nin gayretleri ile ülkemize yeniden kazandırılmıştır. Günümüzde bu sanatı çağdaş hale getirerek 3 boyutlu resmi yeniden yorumlayan sanatçımız Serdar Atalay yurt içi ve yurtdışında çalışmalar yaparak bu sanat dalında öğrenciler yetiştirmektedir.

Selçuka yeni bir sanat dalı (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.