Selçuk Haber

Selçuk’a Hizmet Nedense Hep Sonradan Geliyor

uyarogluSelçuk ülkemizin en güzel ilçelerinden biridir. Ovasından bal, dağların yağ akar. Allah bütün güzellikleri Selçuk’a nasip etmiş. Bunları biliyoruz da kıymetini bilme konusunda sıkıntılarımız var.

Yıllardır delikanlılığa adım atan gençlerimiz mahalle aralarında top oynar, duvar üstlerinde sohbet ederler. Eğlenebilecekleri ortamları yoktur. Yaz gelince (Sağ olsun Başkan bu yıl 5 Tl yaptı da çocuklar havuz yüzü gördü) anne babaları götürürse deniz yüzü görürler.

Birçoğunun cebinde harçlığı bile yoktur. Anne babalarının durumları da kötüyse yandı gülüm keten helva.

Yıllardır yılan hikâyesine dönen eski hal binasının kültür merkezine dönüştürülmesi konusu var. Ne dönüşümmüş, dönüp duruyor.

İlçede sinema yok, gençlere hitap eden cafe ve restoranlar yok. En basit giyim kuşam ihtiyaçlarını giderebilecek mağazalar maalesef en yakın Kuşadası’nda.

Tamam, tekelci AVM’ lere karşıyız, ama AVM’lerin sunduğu seçenekleri bari taşısak Selçuk’a. O da yok.

Ne zaman Söke veya Kuşadası’na gitsek onlarca Selçuklu aile ile karşılaşıyoruz. İnsanlar alışveriş ve eğlenmek için oralara gidiyorlar.

O zaman durup düşünmek gerek. AVM’ler gelmesinnnnn! Gelmesin tamam. Tekelci sermaye yerel esnafı yok ediyorrrr! Ediyor tamam.

Tamam, AVM’ler gelmesin. Gelmesin ama adama da sormazlar mı? Yıllardır alış verişi mahalle bakkalından mı yapıyorsunuz diye?

Yıllardır Selçuk’ta modern bakkallık yapan onlarca süpermarket var. Hangisinin kültüre, sanata, eğitime katkısı var.

Hangisi iki çocuğu giydirmiş, hangisi bir okula 2 bilgisayar bağışlamış? Gelsin paralar…

Sinema yok, kültür ve sosyal hayata katkı sıfır, hizmet ne ala, varsa yoksa modern bakkallık.

AVM’ ye karşıyım diyenlere soruyorum. Yıllardır Selçuk’ta AVM’ler var ama sadece alıp vermeyen cinsinden. Hiç sordunuz mu onlara arkadaş yıllardır marketçilik yapıp Selçuk’un kaymağını yediniz de bir sinemacık neden açmadınız diye.

Adam gibi bir alışveriş merkezi açılsın istiyorum. Hiç olmazsa gençlerin takılacağı yemek yiyip, sinemaya gidebileceği yerler olur.

İnsanlar alış veriş için Söke’ye oraya buraya taşınmazlar. Böylece hem turistlerin alış veriş için ilçemize gelmeleri sağlanır, hem de gençlerimiz istihdam edilir.

Yerini mi soruyorsunuz? Havaalanının karşısı yeter de artar bile.

Başka il ve ilçeleri görüp de yutkunmayan bir tane Selçuklu vatandaş yoksa bütün yazdıklarımı geri alacağım.

Exit mobile version