site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’a Hizmet Nedense Hep Sonradan Geliyor

Selçuk’a Hizmet Nedense Hep Sonradan Geliyor
26.07.2014
A+
A-

uyarogluSelçuk ülkemizin en güzel ilçelerinden biridir. Ovasından bal, dağların yağ akar. Allah bütün güzellikleri Selçuk’a nasip etmiş. Bunları biliyoruz da kıymetini bilme konusunda sıkıntılarımız var.

Yıllardır delikanlılığa adım atan gençlerimiz mahalle aralarında top oynar, duvar üstlerinde sohbet ederler. Eğlenebilecekleri ortamları yoktur. Yaz gelince (Sağ olsun Başkan bu yıl 5 Tl yaptı da çocuklar havuz yüzü gördü) anne babaları götürürse deniz yüzü görürler.

Birçoğunun cebinde harçlığı bile yoktur. Anne babalarının durumları da kötüyse yandı gülüm keten helva.

Yıllardır yılan hikâyesine dönen eski hal binasının kültür merkezine dönüştürülmesi konusu var. Ne dönüşümmüş, dönüp duruyor.

İlçede sinema yok, gençlere hitap eden cafe ve restoranlar yok. En basit giyim kuşam ihtiyaçlarını giderebilecek mağazalar maalesef en yakın Kuşadası’nda.

Tamam, tekelci AVM’ lere karşıyız, ama AVM’lerin sunduğu seçenekleri bari taşısak Selçuk’a. O da yok.

Ne zaman Söke veya Kuşadası’na gitsek onlarca Selçuklu aile ile karşılaşıyoruz. İnsanlar alışveriş ve eğlenmek için oralara gidiyorlar.

O zaman durup düşünmek gerek. AVM’ler gelmesinnnnn! Gelmesin tamam. Tekelci sermaye yerel esnafı yok ediyorrrr! Ediyor tamam.

Tamam, AVM’ler gelmesin. Gelmesin ama adama da sormazlar mı? Yıllardır alış verişi mahalle bakkalından mı yapıyorsunuz diye?

Yıllardır Selçuk’ta modern bakkallık yapan onlarca süpermarket var. Hangisinin kültüre, sanata, eğitime katkısı var.

Hangisi iki çocuğu giydirmiş, hangisi bir okula 2 bilgisayar bağışlamış? Gelsin paralar…

Sinema yok, kültür ve sosyal hayata katkı sıfır, hizmet ne ala, varsa yoksa modern bakkallık.

AVM’ ye karşıyım diyenlere soruyorum. Yıllardır Selçuk’ta AVM’ler var ama sadece alıp vermeyen cinsinden. Hiç sordunuz mu onlara arkadaş yıllardır marketçilik yapıp Selçuk’un kaymağını yediniz de bir sinemacık neden açmadınız diye.

Adam gibi bir alışveriş merkezi açılsın istiyorum. Hiç olmazsa gençlerin takılacağı yemek yiyip, sinemaya gidebileceği yerler olur.

İnsanlar alış veriş için Söke’ye oraya buraya taşınmazlar. Böylece hem turistlerin alış veriş için ilçemize gelmeleri sağlanır, hem de gençlerimiz istihdam edilir.

Yerini mi soruyorsunuz? Havaalanının karşısı yeter de artar bile.

Başka il ve ilçeleri görüp de yutkunmayan bir tane Selçuklu vatandaş yoksa bütün yazdıklarımı geri alacağım.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Selçuk’ta gençlerin eğitim alabilecekleri aydınlık kültür yuvaları oluşturmak yerine alışveriş ve eğlence yerlerini öncelikli istemek tuhaf.

  2. Hüseyin Avni DURMUŞOĞLU dedi ki:

    Ağızına,kalemine,yüreğine sağlık bir yönde diyecem bir yönde de demiyecem nedenine gelince kaleme aldığınız konu güzel işlenmiş ama tam işlenmemiş.Selçuk’ta bugüne kadar yapılanları değerlendirmek lazım,işlenecek bir başka konu KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN zihniyeti hakim ne zaman bu zihniyet yıkılırsa o zaman işler çok daha değişik olur.Bir bakın belediye meclis üyelerine kimler diye %60 dan fazlası İşadamı esnaf değiller mi,önceki meclis üyeleride ayni gruptan oluşmamışmıydı.Kim kendine küçük veya büyük rakip görmek ister bir düşünün.Ha birde hastane,otogar projesi vardı ondan neden bahsedilmiyor,bunların hepsini bir yere toplayıp Selçuk ilçesi ilçesi için intihar demek değilmidir.Yapılacak bu yatırımlar için çok iyi düşünmek lazım değil mi bunları aynı yere değil de ayrı ayrı uygun olan yerlere yapmak iş için aş için daha uygun olmaz mı.çok iyi düşünmek lazım sanayı gibi kısa bir süre konutlarla bitişik duruma geldi,o bilgede oturan sakinlerin çilesini de bir düşünün.Kaleminiz güzel inşallah yakın bir gelecekte de bunları kaleme alırsınız.Daha iyi daha güzel bir selçuk için……….

  3. Anonim dedi ki:

    mehmet abim yüreğine, aklına,kalemine sağlık senin gibi düşünen beş adam olsa selçuk ihya olur durmak yok bas bas bağır bağıralım belki girişimci selçukları uyandırırız 155

  4. selçuklu dedi ki:

    Vay be kültür yuvaları açılsınmış 🙂 O ne oluyor acaba?Bu ilçede okul ve dershaneler mevcut.Üniversite de açıldı yenileri de açılıyor ki büyük eksiklikti.Peki o öğrencilerin kültürel ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği onlarca kahvehane dışında hangi kültür (!) yuvaları mevcut?Mehmet abi yazıda sinema vurgusu yapmış dünyanın her yerinde kültür aktivitelerinin başında sinema gelir.Yani bomboş muhalefet olsun diye yazıyor şuralara çoğu kişi.Kültür yuvası vay vay vaay 🙂 Mehmet abi diyor ki bırakın da gençlerin ve Selçukluların gidip vakit geçirebileceği, eğlenebileceği birkaç mekan da olsun.Bu ihtiyaçlarını çevre il ve ilçelerde gidemek zorunda kalmasın.Bunun neresini anlayamıyorsunuz?Bırakın artık şu Selçuk köy kalsın zihniyetini, Selçuklular artık bunu istemediğini size nasıl anlatacak?Eline yüreğine sağlık Mehmet abi…

    1. Anonim dedi ki:

      AVM ler ne zamandan beri kültür yuvası oldu ?. Avm lerin içine açılan 60 kişilik bir cep sineması ile seni böyle kandırırlar işte..

  5. Demiray artun dedi ki:

    Ağzına yureğine vede kalemine sağlık mehmet abi keşke herkez senin gibi duşunse selcuk ta sorun buyuk hadi hayırlısı deyip geçiyoz

  6. Anonim dedi ki:

    Bu AVM merakının altından bir çapanoğlu çıkacak gibi görünüyor.