site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’a Aşevi ve Fırın müjdesi

Selçuk’a Aşevi ve Fırın müjdesi
25.02.2015
A+
A-

selcuk-asevi (2)

Selçuk Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerin ve vatandaşların elinden tutan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu amaçla başlatılan projelerini hızlandırdı. Selçuk Belediyesi, daha çok ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanabileceği aşevi projesi için girişim başlattı. Yapılması planlanan yeni fırında günde 10 bin ekmek, aşevinde ise günde 5 bin kişilik yemek çıkarılması planlanıyor.

Tarımsal sanayi alanında 3 bin metrekare arazide yapılması planlanan fırın ve aşevinde idari ofisler ile işçiler için servis birimleri de bulunacak. Aşevi ve fırın bölümünde idari ofislerinin bulunacağı binada ayrıca işçi duşları, soyunma odaları, tuvaletler, güvenlik odası, 50 kişi kapasiteli yemekhane, ofisler ve arşiv birimi de bulunacak.

Sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyeceklerini kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, aşevinde günlük yaklaşık 5 bin kişilik yemek çıkabileceğini, fırında ise günlük 10 bin ekmek üretimi yapabileceğini söyledi. Fırın ve aşevinin ayrıca çevre düzenlemesiyle birlikte özel alanlar oluşturulacağını kaydeden Başkan Bakıcı, aşevinin yine acil durumlarda binlerce kişiye yemek verebilecek kapasiteye sahip olacağını belirtti.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bütün esnaflar kapatsın. belediye kafe bar zaten açtı. bundan sonra fırın demirci araç tamircisi mobilyacı mermeci nasıl olsa 1000 kişi çalışıyor 400 ü bir iş yapmıyorbari boşuna maaş lmazlar. gerçi maaşta almıyolar. götürü usulu çalışırlar belediyede.

  2. Anonim dedi ki:

    şu anki mali durumda belediye bırak fırın yapmayı. çadır kuramaz 🙂 segaş bastır….

  3. Selçuklu dedi ki:

    Bırakın şunu yapıcam bunu yapıcam demeyide elinizdekilere sahip çıkın

  4. selcuklu dedi ki:

    o partide adam gibi adam sadece Nihat KASAP var gerisi hikaye…

    1. Anonim dedi ki:

      Eğer gerçek böyle ise AKP nin haline vah ki ne vah ! Demek Selçuk AKP perişan durumda…

  5. Anonim dedi ki:

    Hükümetlerin ve Belediyelerin amacı insanları refaha kavuşturmak olmalı. Siz insanları önce fakirleştirip, sonra yanınızdayız mantığıyla Aşevi ve fırın açıyorsunuz. Bu işte terslık yok mu. Aşevine gitmek zorunda kalınmamalı, kapanmalı bu devirde aşevleri..

  6. anonim dedi ki:

    Mandırada açacak mısınız ? Sadece fırıncılaramı gücünüz yetiyor.

  7. Anonim dedi ki:

    yalanı atarken biraz insaflı ve takviyeli atın. her gün 10 bin ekmegi nereye kime satacaksınız çok merak etmekteyim. 5000 kişilik yemek her gün kime nasıl dagıtılacak nasıl bir dagıtım organizasyonu yapılacak 11 bin konut bulunan selçukta 3500 civarında konutun dar gelirli oldugu daha önce yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. ve bu 3500 civarı konutlarda yaşayanlarında sadece % 15 i yemek ve ekmek alma ihtiyacı vardır. onun için 5000kişilik aş evinin ne kadar gereksiz ve yerinde olmayan bir yatırım olacagı aşikardır. ekmek hususunda selçuk taki fırınlarda toplam 87 kişi çalışmaktadır ortalama 3 kişiden oluştugunu düşünürsek ailelerin 261 kişi fırıncılık mesleginden karnını doyuruyor sayın bakıcı bu insanların işlerinden olup aç kalması seni ve senin gibileri mutlu edecek anlaşılan. selçuk belediyesi 12 nci ayına sayılı günler kala beceriksizliğinin ilk yıl dönümünü utanç tablosuyla kapatmak üzeredir.