site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’a “40 yılın neşteri” vuruluyor

Selçuk’a “40 yılın neşteri” vuruluyor
12.03.2016
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesinin 1970’lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 17.3 milyon liraya mal olacak bu tarihi yatırım kısa süre içinde başlıyor.

Rekor alt yapı yatırımlarına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk’ta tarihi bir yatırım daha başlatıyor. Selçuk ilçe merkezinde 1970’li yıllardan kalma eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri baştan sona yenilenecek.
17.3 milyon liralık yatırım kapsamında, 126 kilometre uzunluğunda nin yenileceği proje için yapım ihalesi tamamlandı. İhaleyi kazanan firma ile yapılacak sözleşmenin ardından başlayacak inşaat çalışmaları 17 ay sürecek. Böylelikle ilçe merkezi sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak, su kaçaklarının önüne geçilmiş olacak.

Selçuk’ta neler yapıldı?
İZSU, ilçedeki su deposu, kuyu ve terfi hatlarını yeniliyor. Selçuk merkez ve mahallelerindeki 10 su deposu, 14 kuyu ve üç terfi hattı bakım ve onarımdan geçiriliyor. İZSU, daha önce de ilçede yer alan Yeni Kent Konut Yapı Kooperatifi ve civarına kanal hattı döşeyip merkezde ise iki adet su sondaj kuyusu açmıştı. Büyükşehir ayrıca Barutçu ve Zeytinköy’de içme suyu şebekelerini yeniledi. Bölgedeki tarım sektörünü canlandırmak amacıyla oluşturulan Deppo Efes soğuk hava depolarının olduğu bölgeye içme suyu, kanal ve yağmur suyu hatları yapıldı. Toplu Konut Alanı’na 10 kilometre, Pamucak Turizm Alanı’na ise 5 kilometrelik içme suyu şebekesi döşendi.

ERC_6964

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.