site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Ziraat Odasından MHP Ziyareti

Selçuk Ziraat Odasından MHP Ziyareti
08.05.2013
A+
A-

DSCF2720

Yeni seçilen Selçuk Ziraat Odası yöneticileri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuk İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, yeni yönetim kurullarının ilçede tanıtımlarına devam etti.

Selçuk Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MHP Selçuk İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Çiftçinin sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette çiftçilerin karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. MHP İlçe Başkanı Levent Görür Ziraat Odası’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek çiftçilerin Selçuk ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı ziyarette şunları söyledi; “Toplumun olmazsa olmazı olan siyasi partilerimiz demokrasinin önemli faktörlerinden birisidir. Bizlerde seçildiğimiz günden beri ilçede ki siyasi partileri ve bürokratları ziyaret ederek hem yeni yönetimimizi tanıtıyoruz. Hem de çiftçimizin sorunlarını paylaşıyoruz. Sorunların çözümü konusunda herkesten destek bekliyoruz’’ dedi.

MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür Selçuk Ziraat Odası’nın çiftçinin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “Çiftçinin ürettiği ürünler yok pahasına satılıyor. Çiftçi büyük sıkıntı içinde yaşamını sürdürüyor. Özellikle Selçuk gibi ekonomisi turizm ve tarıma dayalı yerlerde sıkıntı daha da kendini hissettiriyor. Bizde MHP olarak Selçuk Ziraat Odası’na elimizden gelen desteği vereceğiz. Çiftçinin sıkıntılarının bilincindeyiz. Bu vesile ile Ziraat Odası Başkanlığı’na yeni getirilen İbrahim Erdallı ve yönetimini tebrik ediyorum. Selçuk çiftçisine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Başbakanın çeşitli ortamlarda çiftçi kardeşlerimize “Bunlar ne istiyorlar? Ananı da al git” şeklindeki ifade ve yaklaşımları talihsizliktir. Çiftçimiz olmazsa, milletimiz aç kalır. Bu nedenle aldığımız aile terbiyesinin bir gereği olarak çiftçilerimize saygısızlığı ananemize aykırı buluyorum. Çiftçilerimiz bu milletin asli unsurudur. Çiftçi ürününü kaç paraya satacağını bilmeden mahsul ekiyor. Fiyat ne olursa bahtına hesabı, çiftçilik bir şans oyununa dönmüş. İktidarın bu konuda bir politika belirlemesi gerekiyor. Bu şartlar altında tarımda bir denge unsuru oluşmuyor. Böyle olunca da dışarıdan saman ithal eder hale geliyoruz. Tarım politikaları nedeniyle saman ve otu bile ithal eder hale gelen ülkemiz, ne yazık ki, Afrika ülkelerinin gerisine düştü.

Selçuk’ta ekonominin en önemli lokomotiflerinden biri de tarımdır. Yani çiftçilerimiz mutlu ise Selçuk’ta herkes mutlu, çiftçimiz üzüntülü ise herkes mutsuzdur. Maalesef Selçuk’ta çiftçimiz ciddi sıkıntı içerisinde. Şu anda Selçuk’ta kredi borcu olmayan çiftçimiz neredeyse yok. Çiftçilikle uğraşan her 100 aileden neredeyse 95’nin kredi borcu var. Bizim talebimiz; çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve kredi faiz oranlarının düşürülmesi. Şu anda pek çok çiftçi devletin bankası varken imkânsızlıklar nedeniyle özel bankalara gitmek zorunda kalmış bu durum da çiftçiyi daha büyük çıkmazın içine sokmuş. Devletin milyarlık yatlarla gezip tatil yapan kişilere sağladığı indirimli mazot imkânını zor şartlarda üretim yapan çiftçiye de sağlaması en büyük temennilerimizden biridir. Bugün gelinen noktada mazot fiyatlarının ve gübre fiyatlarının nerelerden nereye geldi apaçık ortadadır. Çiftçimize haksızlık yapanların her zaman karşısında olacağız ve onların yakalarına yapışacağız. Emin olunuz ki, Selçuk’ta derdinizi, sıkıntınızı rahatça ifade edebileceğiniz bir MHP var. Kapımız, gönlümüz herkese açık” dedi.

DSCF2710

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Selçukta kurumların bir arada çalıştığını görmek çok güzel