site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk UNESCO’ya 3 yıldızla giriyor

Selçuk UNESCO’ya 3 yıldızla giriyor
16.05.2015
A+
A-

TJ3A6018

Efes’in Dünya Miras Listesine adaylığı kapsamında 4 ayrı yerleşimle başvuru yapan Selçuk Belediyesi’ne üç yıldızlı müjde geldi. UNESCO’ya Efes Antik Kenti ile birlikte Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi, Artemis Tapınağı da giriyor. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu müjdeli haberi kendisini ziyaret eden ETİK Başkanı Mehmet İşler ile birlikte verdi.

Bakanlıktan 3 müjde geldi

Bugünün Selçuk için çok önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “UNESCO ile ilgili daha önce ön rapor gelmişti. Bugün de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen yazıyla Efes Antik Kenti’nin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilmesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır” dedi.

UNESCO’ya Efes Antik Kenti, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçihöyük, Artemis Tapınağıve Meryem Ana Evi ile birlikte 4 bileşenle başvuru yapıldığını hatırlatan Başkan Bakıcı, bu başvuruların içerisinden meryemana Evi dışındaki diğer üç bileşenlerin Dünya Kültür Mirası Asıl listesine artık gireceğini müjdeledi.

Bu gurur hepimizin

Bu mutluluğunAlmanya’nın Bonn Kenti’nde 28 Haziran- 6 Temmuz arasında yapılacak olan oylamalarda yaşayacaklarına inandıklarını kaydeden Başkan Bakıcı, “Bundan sonraki süreçte de Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiş bir alanda neler yapılması gerekiyorsa belediye olarak hızlı bir şekilde yerine getireceğiz. Buna Efes’in kapılarının değiştirilmesi de dahil olmak kaydıyla her çalışmayı yapacağız. Çünkü bu gurur hepimizin gururu veSelçuk’u çok daha güzel günler bekliyor” diyerek UNESCO süreci ile Selçuk’un bambaşka bir Selçuk olacağına inandığını kaydetti.

ETİK Başkanı müjdeyi Başkandan aldı

Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret eden ve burada turizm camiasının yakından ilgilendiği çok güzel bir haberle karşılaştıklarını kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Otelciler Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler; “1994 yılından buyana devam eden çabalar duraksamıştı.Çok değerli belediye Başkanımız Sayın Bakıcı sayesinde bugün bir taşla üç kuş vurduk. Bundan sonra Bonn’da yapılacak olan sadece prosedürdür” dedi.

Selçuk turizmine, özellikle deİzmir ve ülketurizmine büyük katkı sağlayacak olan ve kısacası turizmin bereketini Selçuk’a getirecek olan bu haberle çok mutlu olduğunu belirten İşler, turizm konusundaki çabalarından ve başarılarından dolayı Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti.

Bir taşla üç kuş

Selçuk’un Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren diğer yerlerden farklı olacağına dikkat çeken İşler; “Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan eserler hemen hemen her bölgede bir tanedir. Ama Selçuk üç yıldıza sahip oldu. Bir taşla üç kuş vurur dercesine üç yıldızı oldu” dedi.

Turizm kabuk değiştiriyor

Dünyada turizminin kabuk değiştirdiğine dikkat çeken Mehmet İşler; “Bildiğiniz gibi artık deniz, kum, güneş dışında turizm çeşitliliğini öne çıkaran en önemli özelliklerden biri de tarihtir. Tarih açısından da Selçuk’un kum, deniz, güneşinin yanında turizm çeşitliliğinde ön plana çıkması için direncin ve rekabet gücünün arttırılması bundan böyle üç tane yıldızla beraber olacaktır. Böylece hem Türkiye turizminde, hem de dünya turizminde söz sahibi olacağının önü açılmıştır. Biz bu yazıyla büyük gurur duyuyoruz. Emeği geçen tüm belediye çalışanlarına ve Selçuk Belediye Başkanımıza turizm sektörü olarak bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Selçuk yeni bir Selçuk olmaya aday

ETİK Başkanı olarak özellikle Pamucak bölgesinde turizm alanları ve yatırımlarının artacağına inandığını kaydeden İşler; “Biz turizm sektörü olarak bunun sadece yan paydaşı olarak destek vereceğiz. Bu tür projeleri duymak, gündeme gelmesi, konuşulması ve hayaldi; gerçekliğe dönüşmesi biz yatırımcıların ve real sektörün son derece umutla baktığımız birer hedefti. Bu konuda gerçekten işbirliği ile beraber çok yol alacağımıza inanıyorum. Selçuk yeni bir Selçuk olmaya aday. Selçuk İzmir’in parlayan beldelerinden biri olmaya adaydır” diye konuştu.

TJ3A6012

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.