site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Ülkü Ocakları’ndan “Gaziler Günü” Kutlaması

Selçuk Ülkü Ocakları’ndan “Gaziler Günü” Kutlaması
19.09.2016
A+
A-

“ Selçuk Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bir yazılı Basın Açıklaması ile Türk Milletinin ve bütün gazi ve gazi ailelerinin “Gaziler Günü”nü kutladı. „

Selçuk Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Memiş Esener imzası ile yayınlanan Basın Bildirisi şu şekilde:

Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk milletini var etmek uğrunda üstün bir cesaret ve feragat göstererek serden geçen gazilerimize bir minnet borcu olarak idrak ettiğimiz bu günü, en içten duygularımızla kutluyoruz.

Şehadet ve gazilik her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir. Zaferlerle dolu soylu Türk tarihinin temelinde de bu kahramanlık ruhu ve inanç vardır. Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan o büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir.

Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericileridir.

Vatan sevgisiyle dolu göğüslerini düşman karşısında siper eden, değil düşman elinin, düşmanın hain emellerinin bile vatan toprağına uzanmasına izin vermeyeceğimizin en büyük delili olan kahraman gazilerimize Ülkü Ocakları olarak vereceğimiz söz şudur ki:

Yazdığınız destanlar ile Türk milletinin hafızasına kazınan isimleriniz, asla unutulmayacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Hatıralarınıza sahip çıkmak ve onları yüceltmek, Ülkücüler olarak aziz milletimize duyduğumuz tarifsiz sevginin ve soylu Türk tarihine duyduğumuz bağlılığın ifadesi olmaya devam edecektir.

İyi bilinmelidir ki; aziz milletimizden, şanlı Türk tarihinden ve kahraman şehit ve gazilerimizden aldığı feyzle her geçen gün daha da güçlenen Ülkü Ocakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve nice isimsiz kahramanın yükselttiği bayrağı yere düşürmemekte kararlıdır ve bu bayrağı daha yükseklere taşıma yolunda emin adımlarla yürümektedir.

Bu önemli günü idrak etmenin heyecanı içinde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken; hayatta olan gazilerimize saygılarımızı sunuyor, uzun ömürler diliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.