site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Ülkü Ocakları Kafes Filmini İzledi

Selçuk Ülkü Ocakları Kafes Filmini İzledi
28.10.2015
A+
A-

kafes-selcuk (4)

Selçuk Ülkü Ocağı üyeleri Ülkücülerin Gözünden 12 Eylül Darbesi’ni anlatan Kafes Filmini hep birlikte izledi.

Selçuk ilçesinde sinema olmamasından dolayı Kuşadası Cinemarine Sinemalarında filmin vizyona girdiği üçüncü günde seyreden Ülkücüler, 80’li yıllarda Ülkücülerinin ceza evinde maruz kaldığı işkencelerin konu edildiği, başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Fırat Şahin gibi isimlerin yer aldığı filmin bazı sahnelerinde duygusal anlar yaşadı.

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener, “Öncelikle tüm Ülkücü Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Filmin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah bu örnek teşkil edecektir ve daha da güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır. Kafes filmine sahip çıkmak, Yusuf İmamoğlu’na, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na, Ruhi Kılıçkıran’a, Cengiz Akyıldız’a, Dursun Ertuğrul Önkuzu’ya ve ismini burada zikredemediğim tüm vatan ve millet şehitlerine sahip çıkmak demektir! Bu film Ülkücü Hareket’in sosyalleşmesi ve kendini ifade edebilmesi açısından, tarihi bir virajdır. Yapımcı, çekim ekibi ve oyuncu kadrosu Ülkücülerden oluşmayan bu filme sahip çıkarak, Türk sinema tarihinin rekorunu kırmalı, tek yürek ve tek bilek olarak, dosta güven, düşmana da korku salarak, Ülkücüler üzerindeki olumsuz algı kırılmalıdır. Her şey bizim elimizde. Başka bir seçenek yoktur” dedi.

Selçuk Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Memiş Esener sözlerine şöyle devam etti;” Milliyetçi Ülkücü Hareketin çektiği çile ve acı dolu hayatı konu alan “Kafes” Filmi için bir araya geldik ve her ülküdaşımız gibi filimi bizlerde merakla bekledik. 12 Eylül dönemi yaşanan acıları, toplumun yaşadığı sıkıntıları, o günün şartlarında gençlerin üzerinde oynanan oyunları çok güzel dile getirmişler. Unutmayalım ki bizler bu filmde geçenlerin daha ağırlarını ve gerçeklerini yaşayan, idam sehpalarında celladına bile hakkını helal eden, toprağa düşen binlerce ülküdaşımızın emanetçileriyiz. Bizimkisi kuru bir ekmek davası değil, Allah’ın rızasını kazanabilmek davasıdır. Allah birlik ve beraberliğimiz daim, davamızı muzaffer eylesin” dedi.

Memiş Esener Ülkü Ocakları olarak bu ve buna benzer etkinliklerimiz devam edecek diyerek sözlerini sonlandırdı.

kafes-selcuk (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.