Selçuk Haber

Selçuk Ülkü Ocağından Soma İçin Mevlid

selcuk-ulku-ocagi-mevlid (4)

Selçuk Ülkü Ocakları tarafından ocak binasında Soma’da hayatını kaybeden vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından, Manisa’nın Soma ilçesinde maden kazası sonucu ölen işçiler için mevlid-i şerif okutuldu. Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Selçuk İlçe Başkanı Memiş Esener, olayın Türk Milletini derinden etkilediğini ve tarifi imkânsız acı yaşattığını söyledi.

Selçuk Ülkü Ocakları binasında okutulan Mevlid-i Şerif sonrası basın açıklaması yapan Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener, Manisa’nın Soma İlçesi’nde maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisi yaşamını yitirmiştir ve çok sayıda işçi de maden ocağında mahsur kalmıştır. Bu felaket hepimizin yüreğine ateş düşürdü. Zor şartlarda yerin metrelerce altında çalışarak geçimini sağlamak isteyen işçilerimiz elim bir facia ile hayatlarını kaybederek yüreklerimizi dağladılar.

Bu elim olay yakın tarihimizin en büyük maden faciasıdır. Soma’da yaşanan facia sonucunda mahsur durumda kalanların bir an önce kurtulması temennisi ile hayatını kaybeden madenci işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı kurtulanlara acil şifalar dilerim. Allah büyük Türk milletine böyle acıları bir daha yaşatmasın” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından, Selçuk Ülkü Ocakları mensupları mevlide gelen misafirlere lokum ve meyve suyu ikramında bulunarak Soma’da ölen işçilerin ruhlarına Fatihalar okudular.

Exit mobile version