site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Turizm Koordinasyon Kurulu Yapıldı

Selçuk Turizm Koordinasyon Kurulu Yapıldı
22.03.2013
A+
A-

turizm-koordinasyon-toplantisi (1)

Selçuk İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın daveti üzerine, Turizm koordinasyon kurulu Selçuk İMKB Anadolu Lisesi toplantı salonunda bir araya geldi. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın başkanlığında  21 Mart 2013 Perşembe günü  Selçuk İMKB Turizm Otelcilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü M.Veysel Badem, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, İlçe Jandarma Komutanı yardımcısı Astsubay Deniz Kayapınar, Efes Jandarma Komutanı Ekrem Boz,  Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve daire amirleri ile İlçemiz de faaliyet gösteren Odaların Başkanları, sivil toplum kuruluşları, Pamucak’ta faaliyet gösteren turizm işletmeleri ve otellerin Genel müdür ve temsilcileri, Patuyap Başkanı, bazı esnaflar katıldı. Toplantıya katılan tek siyasi parti başkanı ise MHP İlçe Başkanı Levent Görür’dü.

Ülkemizin en fazla ziyaretçi çeken yerlerinin başında gelen İzmir’in Selçuk İlçesi yeni sezona başlarken  “İlçedeki Turizm İmkânlarının geliştirilmesi, halkta turizme yakınlık uyandırılması, nitelikli tesislerin kurulması”, bunların yanı sıra yöremizdeki tarihi ve turistik değerlerin korunması ve tanıtılması açısından ilçe Kaymakamı öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirdi.
Yapılan toplantı da ilçe Kaymakamı Ayhan Boyacı şunları söyledi; ‘’2013 Turizm sezonunda ilçemizin büyük atılımlar yapacağına inanıyoruz. Bizler yetkili makamlar olarak yerli ve yabancı misafirlerimizin huzur içinde dolaşımlarını sağlamak için her türlü imkanımızı kullanacağız. 2634 sayılı Turizm yasasına göre hareket edilecek en üst seviyeden en alt kademeye kadar herkesin daha dikkatli hareket etmesini istiyorum. Ve ülkemiz ve ilçemiz için aleyhimizde yorum olabilecek durumlara yol açılmaması için herkesin çaba göstermesini istiyorum. 2013 turizm sezonu herkese hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Selçuk İlçemizde turizm sektörünün daha sağlıklı yürütülmesi, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin tatillerini huzurlu ve güvenli biçimde geçirmeleri açısından bir takım tespitler ve kararlar alınmıştır. Bu alınan kararlar daha önceki turizm sezonlarında ki yaşananlara göre belirlenmiştir.
Buna göre Selçuk İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı’nın açıklamış olduğu kararlar şunlardır;
1-     Genel denetleme komisyonunun oluşturulması(yeme-içme konaklama tesislerinin denetleyecek komisyonun kurularak bu denetleme komisyonuna Belediye Doktorunun başkanlık etmesi)
2-     Gürültünün kirliliğinin önlenmesi(desibel ölçüm cihazları ile belli aralıklarla ölçümlerin yapılması)
3-     Turizm Sezonunda inşaat yasağı(Kültür ve Turizm Bakanlığının yüksek sezonda uyguladığı İnşaat Yasağı genelgesinin Belediye Başkanlığınca takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması) özellikle çarşı içi ve otellerin bulunduğu kısımlarda kaba inşaat yasağı.
4-     Motosiklet kullanımının Sınırlandırılması(Gürültü yapan motorlarla mücadele)
5-     Fiyat Tarifeleri(görünür bir şekilde asılı olması)
6-     Kaldırım işgallerinin Önlenmesi(yaya geçitleri, kaldırımlar, yürüyüş yolları gibi halkın kullanımına açık olan alanların işyerleri tarafından işgal edilmesinin önlenmesi, insanların yürüme özgürlüğünün engelleyenler hakkında yasal işlem uygulanması)
7-     Hanutçuluğun önlenmesi
8-     Elde satışın Engellenmesi
9-     Mangırcıların önlenmesi
10-     St. John Kilisesi ve Kale Civarının Madde Bağımlılarından Arındırılması
11-     Hileli ve Güven Sarsıcı Satışların Önlenmesi
12-     Efes Ören Yerindeki Fotoğrafçılar
13-     Efes alt kapıda ki faytoncular(Çalışmalarının gözden geçirilmesi)
14-     Efes üst kapıda bekleyen Büyük işletme elemanları(Grupları bekleyen büyük işletmelerin Timingci olarak tabir edilen elemanların giriş kapıları ve turnikeler arasında ki faaliyetlerinin engellenmesi)
15-     Ayakkabıcı Boyacılarının Faaliyetleri(belirlenen yerlerde faaliyet göstermeleri, fiyat listelerinin asılı olması, gezici faaliyet göstermelerinin önlenmesi)
16-     Safari Tur yapan acenteler ( safari turu yapan acentelerin turdan en az 48 saat önce Selçuk Kaymakamlığına yazılı belge ile başvurarak tur güzergâhlarını bildirmeleri)
17-     Kaçak seyahat Acenteciliği Faaliyetlerinin ve Kaçak Rehberlik Faaliyetlerinin önlenmesi
18-     Selçuk ilçe merkezinde ve ören yerlerindeki turizm esnafının Faaliyetleri
19-     Turizm Hekimliğinin Uygulanması
20-     Taşıma hizmetlerinde disiplin (İlçemiz sınırlarında taşımacılık yapan Ticari Taksi, Minibüs ve benzeri araç sürücülerinin gerek kullandıkları araçların temizliği, klima, konforu ve gerekse konuşma, davranış, giyim, düzgün görünüş ve yolcu taşıma kapasitesi açısından denetlenecek ve disiplin altına alınacak,)
21-     Tusan Motel Önündeki Taksiler(bölgede bekleyen taksilerin düzenlenmesi ve uygun yerde durmalarının sağlanması)
22-     Açıkta Gıda üretiminin engellenmesi

Alınan bu kararların açıklanmasının ardından turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerileri hakkında toplantı da bulunanlar söz alarak değerlendirmeler yaptı.
turizm-koordinasyon-toplantisi

turizm-koordinasyon-toplantisi (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sanki bütün siyasi partilere davetiye veya başka haberleşme vasıtasıyla haber verilmiş gibi tek siyasi parti olarak vs. vs. ..

  2. Anonim dedi ki:

    böyle önemli bir toplantıda sayın belediye başkanımızı ve diğer siyasi partilerin başkanlarını görememek bizleri üzdü selçuktaki turizimciler olarak, çünkü ilçe için çok önemli kararlar alındı selçuk için önemliydi ama kimse gelmedi basından da gerekli duyurular yapılmıştı ne yazık ki tablo bu olmadı bu

  3. Anonim dedi ki:

    çokoprens almaya gitmiş bazıları ne yapak..selçuğun sorunları onları ilgilendirmiyor..seçim yaklaşıyor utanmadan alırlar gelirler milletvekillerinide yanlarına ey truzım esnafı sorunlarınızı biz çözzecegiz hatta bilinturun dükkanlarınıda yıkacagızzzz diye gene söz verirlerrr..hatta yüzleri bile kızarmaz garanti veririm..anonimede cevap olsun 10 gundür basında çağrı yapılıyor ilçede siyaset yapan kişilerin bunu kaçırma lüksü yok..ha kendi özel işleri ilçeden önemlise onu bilmem

  4. Caner dedi ki:

    Beledye Başkanı veya Belediyeden kimse katılmamış sanırım. Konu turizm olunca ortalıkta gözükmüyor belediye… Nedir bu turizme düşmanlığınız? Başkan hiçbir Turim fuarına katıldımı bugüne kadar ben duymadım !!!! Turizm bu ilçenin en önemli gelir kaynağıdır. Ama sizde onu anlayacak ne yabancı dil, ne vizyon nede bilgi yokki size yabancı konulardan kaçıyorsunuz. Siz gidin tarıma v.s yapın yatırımınızı. Yazıklar olsun böyle yönetildiğimiz için yıllarca. Seçim gelince artık yok size oy falan. Birde Kaymakam Bey ve turizm müdürü umuyorum pasif kalmaz alınan kararlarda. Belediyeye onlar bari biraz baskı yapsınlar artıkki birşeyler değişssin. .

  5. anonim dedi ki:

    Kale’yi aydınlatan kim? Belediye.. Kale’nin restorasyonun yapan kim? Belediye…Efes’i UNESCO’ya sokmak için çalışan kim? Belediye…Efes’teki dükkanlar Bilintur’a verilmesin Selçuk Esnafında kalsın diye Kültür Bakanı ile kavgayı göze alan kim? Belediye…Kimseye yaranamayan kim? Yine Belediye…

    1. Anonim dedi ki:

      aman belediye ne çok şey yapmış da bizler görmemişiz! Kendini mi kandırıyorsun kuzum? bizi mi kandırmaya çalışıyorsun?

  6. RÜZGAR dedi ki:

    CANER KARDEŞ BELLİ Kİ ÖN YARGILISIN, BELLİ Kİ CAHİLSİN. SENDE BU ÖZELLİKLER OLDUKÇA BELEDİYE BAŞKANI GÖKTEN YILDIZ TOPLASA GENE YARANAMAZ GENE YARANAMAZ.

  7. Caner dedi ki:

    Rüzgar kardeş, öncelikle eleştirdiğim için beni cahil göstermen senin AKP kafasına sahip oldugunu gösteriyor. Sen bilgili birisi olsan eleştirilerime bildiğin olumlu cevaplarla karşılık verirdin. Bugüne kadar bunu öğretemedilerse sana bundan sonra ögrenmen zor olur. Belediyeye düşmanlığımız yok. Sadece şehir merkezinde neden hiçbir çalışma yapılmıyor benim sıkıntım o. Sadece Efes esnafı yaşamıyor Selçukta. Sanki tek turizm sorunu Efesteki dükkanlar. Tek isteğimiz Selçuk insanının gelirinin artması ve daha yüksek standartlarda yaşaması. Önyargılarına lütfen hakim ol. Tabi ne oldugunu biliyorsan.

  8. xxx dedi ki:

    büyük firmaların pazarlamacılarına yasak gelecekmiş peki bu adamlar bu işi yaparak para kazanıyorlar bu işi yapamazlarsa işten cıkartılır bunları kaymakamlık işe alacakmı ayrıca unutmasınlarki kışın gelen bircok grup bu buyuk firmalar sayesınde efese gelıyorlar yoksa kaymakan bey ve turız muduru muze muduru selcukda görev yapıyorlar dıye gelmiyorlar kimse üstüne alınmasın sadece dipnot düşmek istedim

  9. Anonim dedi ki:

    Bu alınan kararların acaba kaç tanesi uygulamada hayata geçecek eminim lafta kalmaz da Selçuğun hayrına olur

  10. RÜZGAR dedi ki:

    CANER KARDEŞ SEN ELEŞTİRİ İLE HAKARETİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMIŞSIN. YORUMUNA TEKRAR BİR GÖZ ATARSAN USLÜBUNUN HAKARETVARİ OLDUĞUNU GÖRÜRSÜN. TURİZM KONUSUNDA BELEDİYE BAŞKANINA BU KADAR SALLARKEN 30 YILDIR SELÇUK’TA TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YAPAN TURİZM MÜDÜRÜNÜ NEDEN HİÇ ELEŞTİRMİYORSUN ?

  11. Caner dedi ki:

    Turizm muduru konusunda haklisin ruzgar ama belediye baskanimizinda kusursuz olmadigi ortada..