site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Travel Turkey Fuarı’nda yerini aldı

Selçuk Travel Turkey Fuarı’nda yerini aldı
05.12.2014
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası asıl listesine alınması beklenen Selçuk Belediyesi Türkiye’nin turizm alanındaki buluşma noktalarından biri olan Travel Turkey Fuarı’ndaki yerini aldı. İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün standında ziyaretçileri Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı karşıladı. Açılışa özel Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği kokteyle katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçukilçesi’ninİzmir’in en önemli bölgelerinden biri olduğunu belirterek, “dünyanın gözü Selçuk’un üzerinde. Efes müzesini de yakın zamanda tekrar ziyaretçilere açacağız” dedi.

Ziyaretçilerin buluşma noktası oldu

Yerli ve yabancı turistlerin buluşma noktası Selçuk, Travel Turkey’in en çok ziyaret edilen ilçelerinden biri oldu. Tarihi ve turistik tanıtımı gerçekleştirilen stantta ziyaretçilerle buluşan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, açılışa katılan ziyaretçiler için kokteyl düzenledi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdulaziz Ediz’e ev sahipliğini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yaptı. Ziyaretçilere ünlü Selçuk mandalinası ve lokum ikram edilen stantta 4 gün boyunca ziyaretçileri beklediğini ifade eden Başkan Zeynel Bakıcı, dünya kenti olan Selçuk’un 2015 yılında UNESCO dünya mirası asıl listesine gireceğini kaydetti. Bakıcı, “Selçuk olduğu noktadan daha ilerilere yürüyecek. Yerli ve yabancı turist sayısını artıracak tanıtım faaliyetleri ve fuarlardaki yerini alacak. Ziyaretçilerimizi fuar içerisindeki standımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Tarihin tanığı Selçuk

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise dünyanın gözünün üzerinde olduğu Selçuk ilçesinin tarihi değerlere ev sahipliği yaptığını kaydetti. Tadilatı gerçekleştirilen Efes Müzesi’nin kısa zaman içinde ziyaretçilere açılacağını bildiren Vali Toprak, şöyle konuştu: “Birçok medeniyete tarihte ev sahipliği yapan Selçuk ilçemizdeki değerlerimize sahip çıkacağız. Bu konuyla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapacağız”

İl ve ilçelere ziyaret

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Travel Turkey’e katılan diğer il ve ilçelerin stantlarını da ziyaret etti. Adıyaman Valiliği’ne ait stantta Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile bir araya gelen Bakıcı burada meşhur çiğ köfteden tattı. Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’le Belediye standında bir süre sohbet etti.

selcuk-travel-turkey (2)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Esnaf yaşadı bu yaz. Parayı koyacak yer bulamaz

  2. anonim dedi ki:

    çene suyu çorba . Karınlar önümüzdeki yazda aç.müzeyi kapattılar iki yıl açmadılar şimdide çatısı aktığı için açılış yapmamışlar. Vaatler başka icraat başka, ama olsun gülen bi başkanınız var.

  3. Anonim dedi ki:

    İki yıldır kapalı olup ta inşaat yapılan müzede çatının akması çok düşündürücü. Çatı akıyorsa demek ki şişirilmiş. Ama olsun önemli değil. Nasıl olsa bu halk bunları da öder…