site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Trafikte Elektronik Denetim, Selçuk’ta Uygulanmaya Başladı

Trafikte Elektronik Denetim, Selçuk’ta Uygulanmaya Başladı
19.11.2015
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesinde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız yapan araç sürücüleri için denetimlere başladı. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi “TEDES”. Eğer bu tabelayı görüyorsanız sakın hız ihlali yapmayın. Zira bu radar sisteminden kaçış yok. Kamerayı görüp frene bassanız dahi bir sonraki kamera hızınızı ortaya çıkarıyor.

Sürücüler Tedes’ten Kaçamayacak
TEDES, trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenmesi amacıyla özellikle hız ve trafik ışık ihlali yapan araçların tespiti sonrası plakaların kaydedilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulmasını sağlayacak.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi ile Selçuk’ta kentin 5 farklı noktasında 10 denetleme cihazı ile 7 gün 24 saat otomatik olarak yapılacak olan denetlemelerle bu yaşanan kazaların minimuma indirilmesi öngörülüyor. Yine bu sistem ile trafikte hız ölçümünün yanında, kırmızı ışıkta geçiş, emniyet kemeri ve cep telefonu ile konuşmaları tespit edip bunlar ile ilgili cezai işlemler yapılabilecek.
Selçuk Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Amacımız ceza değil, trafik hız kültürünü halkımıza tanıtıp, benimsetip, kazaları önlemek; daha güvenli ve daha mutlu bir Selçuk’ta yaşam sunmaktır” denildi.

FRENE BASMAK KURTARMIYOR
Sistem diğer elektronik denetleme sistemlerinden farklı. Sürücülerin kameraları görünce yavaşlaması onları ceza yemekten kurtarmıyor. Çünkü sistem, kameralar arasında geçiş süresine göre hız tespiti yapıyor. http://www.selcukhaber.com/

SÜRÜCÜLER NE DİYOR?
Bir sürücü, “Bence çok iyi bir uygulama. En azından şehir içinde keyfi hız uygulaması sürücüler tarafından bitmiş oluyor” derken bir diğeri, “Yaygınlaştırılırsa daha iyi. Biz halk olarak buna tepki gösteriyoruz ama aslında kendi can güvenliğimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum” Başka bir sürücü ise; ” Şuanda ki teknolojiye göre üretilen araçlarda 50 yada 70 ile düz yolda gitmek çok saçma” diye konuştu.

SELÇUK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONU İLE YAPILAN BİLGİLENDİRME AŞAĞIDA Kİ GİBİDİR.

TRAFİK ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ BASIN BİLGİ NOTU

TEDES NEDİR?: Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES);
⦁ (AHITS) Anlık hız ihlal tespit sistemi,
⦁ (OHTS) Ortalama hız tespit sistemi,
⦁ (KITS) Kırmızı ışık ihlal tespit sistemi,
⦁ (PITS) Park ihlal tespit sistemi,
⦁ (PTS) Plaka tespit sistemi gibi bileşenlerden oluşan trafik denetleme sistemlerinin genel adıdır.
AMAÇ:
Hız ile yol güvenliği arasındaki ilişki birçok çalışmada ortaya konmuştur. Bu nedenle;
⦁ İlçemizdeki yaralamalı ve ölümlü kazaları azaltabilmek,
⦁ İnsansız kontrol sistemleri ile trafik denetimini daha iyi yapabilmek.
⦁ Sürücülerde davranış değişikliği geliştirmek.
⦁ Yakalanma riski algısını oluşturmak.
⦁ Trafik kültürünü olumlu yönde geliştirmek.
KAPSAM:
Sistem Selçuk ilçe merkezi belediye sınırları içerisinde kalan yollar, kavşaklar, caddeler üzerinde Anlık Hız İhlal Tespiti (AHTS) yapacaktır.
TEDES NASIL ÇALIŞIR?:
İhlali gerçekleştiren araca ait bilgiler ve görüntü, ceza makbuzuyla birlikte araç sahibine posta yoluyla gönderiliyor.
TEDES PROJESİ;
Tedes çalışmalarına 19.01.2015 tarihinde başlanılmış, 17.09.2015 tarihinde geçici kabul yapılmış , 10.11.2015 tarihinde faaliyete geçmiştir. Projenin toplam maliyeti 3.000.000 TL. civarıdır. İlçe sınırları içerisinde 5 nokta 10 Lokasyondur.

t4

Tedes

tedes-selcuk

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    olan yine vatandaşa olacak desenize yandı millet

  2. Anonim dedi ki:

    14 mayıs mahallesi ve zafer mahallesine bir çıkın da sabahlara kadar motorlar nasıl geziyor önce bir onları görün önleyin sonra aracları konusun

  3. gokhan dedi ki:

    Süper oldu ellerinizi sağlık şehir içinde ralliye son