site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Ticaret Odası’ndan Yapılandırma Konferansı

Selçuk Ticaret Odası’ndan Yapılandırma Konferansı
15.10.2016
A+
A-

Ticaret Odası Borçların Yeniden Yapılandırılmasıyla İlgili Konferans Düzenledi

Selçuk Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Bazı Borçların Yeniden yapılandırılmasına İlişkin Bilgilendirme Konferansı’ Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda yapıldı. Konferansa Selçuk Vergi Dairesi Müdürü Osman Aydemir, Müdür Yardımcısı Ercan Çabuk, Selçuk Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Dereli, Meclis üyeleri Ümit Yolcu , Hasan Uysal ile Oda üyeleri ve Mali müşavirler katıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında Selçuk Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Ercan Çabuk bir sunum yaparak yasanın kapsadığı alan ve avantajları anlattı.

VERGİ VE İDARİ BORÇ İLE CEZALARDA KANUN BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR

Çabuk yapılandırma hangi alacakları ve borçları kapsıyor, hangi durumlarda yararlanılabiliyor, borçlarını yapılandıranlara getirdiği avantajlar ve başvuru şekillerini anlatarak bilgi verdi. 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında (Yİ-ÜFE)* Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranında güncellemenin bir çok avantaj getirdiğini vurgulayan Çabuk, taksit imkanı olduğunu söyledi. Ancak peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Çabuk, son başvuru tarihinin 31 Ekim 2016 olduğunu belirterek şimdiye kadar çıkan yasalar içinde mükellefler için en avantajlı yasanın bu yasa olduğunun altını çizdi.

GECİKMİŞ ODA AİDAT BORÇLARI DA KANUN KAPSAMINDA

Katılımcılara kanunla ilgili ücretsiz rehber verildi. Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Dereli Selçuk Vergi Dairesi Müdürü ve yetkililerine konferans için teşekkür etti. Gecikmiş Oda aidatların da bu kanun kapsamında olduğunu belirten Dereli, 30 Haziran’dan önceki aidatları cezaları olmadan alacaklarını bunun için 31 Ekime kadar Odaya başvurmaları gerektiğini hatırlattı. Konferansa katılamayan fakat kanundan yararlanmak isteyen üyeler ve mali müşavirler için Odada kanunla ilgili rehberler broşürler olduğunu söyledi.

ticaret_odasi_yapilandirma-1

ticaret_odasi_yapilandirma-3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.