site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Thk Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Selçuk Thk Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci
24.06.2014
A+
A-

izmir-selcuk-thk-myo-mezuniyet (4)

İzmir Selçuk’ta 2011 yılında eğitim ve öğretime başlayan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu ikinci mezunlarını verdi.

Efes Havaalanı Meydan İşletmesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Selçuk Kaymakam Vekili ve Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, THK Genel Başkanı ve Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Akkoç, Havacılık MYO Müdürü Murat Ekici, Selçuk Emniyet Müdürü Uğur Er, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreni THK Üniversitesi’nin tanıtım filmi ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Havacılık MYO Müdürü Murat Ekici, eğitimin öneminin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, “Bilgi çağına ayak uydurma çabası amansız bir yarışa dönüşüyor. Bu yarış beklenti ve talepleri daha da yükselterek birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Bugün toplumlar görüyor ki sadece bilgi ve teknoloji yetmiyor, atomu parçalayan, uzaya ve uzayın derinliklerine seyahat eden, binlerce kilometre öteye sadece bir tuşla ulaşabilen toplumlar da tam anlamıyla mutlu deği. Bugün hep birlikte görüyoruz ki toplumlar ancak bir bütün olduğunda adım atabilirler. Şayet aklınız başka bir yerde, adımlarınız farklı yönde, kalbiniz uzak diyarda olursa, yani göğsünüzün altında gerçekten çarpan bir yürek yoksa adım atamazsınız, ilerleyemezsiniz, gelişemezsiniz ama en önemlisi mutlu olamazsınız. Bizim mezunlarımıza kazandırmak istediğimiz de budur. Kişide mesleki yetenek, gerekli bilgi, meslek ahlakı, memleket ve insan sevgisi bir arada bulunduğu takdirde, başarı ve mutluluk için hiçbir engel kalmaz. Sevgili öğrenciler, Düşler gerçek olmayabilir ama unutmayınız ki düş görmek gerçektir. Düş görmek ve düşlerinizin peşine düşmekten korkmayın, çekinmeyin, umarım düş gücünüz sonsuz, düşleriniz de sonuna kadar gerçek olur” dedi. Mezun olan öğrencilerin ailelerine seslenerek, “Evlatlarınızdan gurur duyabilirsiniz” diyen Ekici; “İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen, sizi hayallerinizin ötesine taşımaya söz veren THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu unutmayınız, hayatınız boyunca Atatürk’ün yolunu yolunuz biliniz, dürüstlükten ayrılmayınız, doğru bildiğinizden vazgeçmeyiniz. Pusulanız Ay Yıldız, haritanız Cumhuriyetin ilkeleri olsun. İstikbalinizin göklerde olduğunu unutmayınız. Yolunuz Açık Olsun” diye konuştu.

Türkiye’de Meslek Yüksekokullarının yüksek öğrenim içerisindeki oranının yüzde 30 olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, “Yüksek öğrenim içerisinde 4 fakültelerin oranı yüzde 70’tir. Batı standartlarına baktığımız zaman, batı ölçeğinde yüksek öğrenimde meslek yüksek okullarının oranı yüzde 70’tir. 4 yıllık fakülte mezunlarının veya emsali okulların oranı yüzde 30’dur. Demek ki ülkemizde Batı ile çelişkili bir yüksek öğrenim süreci yaşanıyor. Olması gereken meslek yüksek okullarının oranını her halükarda yüksek olmasıdır. Bir ülkenin gelişimi meslek yüksek okullarını yüksek öğrenim içerisindeki ağırlığıyla da ölçülmektedir. Dolayısıyla gençlerimizin bugün meslek yüksek okullarından mezun olduktan sonraki yaşamlarındaki başarısı bu toplumsal yaklaşım ve bakışınla eşdeğerdedir diye bilirim. Bizlere düşen görev meslek yüksek okulu mezunlarını elinden tutmak, onlara değer vermek, onlara istihdam alanı yaratacak alanlar üretmektir. Meslek Yüksek Okulu mezunlarının THK Üniversitesinden mezun olduktan sonraki yerleşim oranı birçok fakülteden üstün olduğunu, çok daha üst düzeyde olduğunu sanıyorum. Bu anlamda ben THK Üniversitesinden mezun olan tüm öğrencilerimizin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle bu imkanı yaratan başta THK Genel Başkanımıza, Rektörümüze ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına Selçuklulara teşekkür ederek başlayan ve Selçukluların THK Üniversitesi’ne sahip çıktığını bu nedenle tüm emeği geçenlere ve Selçuk halkına bir kez daha teşekkür ettiğini belirten THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım, THK Bünyesinde açılan Hava Ulaştırma Fakültesi’nin de öğrenci almaya başladığını, önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını duyurarak Fakültenin Selçuk’a hayırlı olmasını diledi.

Geçen yıl mezun olan öğrencilerin bir çoğunun THK uçakları üzerinde ve bakım merkezindeki tüm uçaklarının da bakımını yaptıklarını, eğitim uçaklarının bakımını yapıp uçurduklarını belirten Yıldırım, bu yıl mezun olacak olan öğrencilerin de bu alanlarda işlerinin hazır olduğunu ifade etti. Yıldırım, mezun olan tüm öğrencilere; “Yolunuz açık olsun” dedi.

“GÜZEL, ONUR VERİCİ GELİŞMELER YAŞANIYOR”

Üniversitenin kurulduğu günden bu yana büyük mesafeler kat ettiğini belirten Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, “Çok güzel çok onur verici gelişmeler yaşıyoruz. Ayaklarımız yere sağlam basarak büyümeye çalıştık. 2011 yılından itibaren attığımız adımlar artık bugün çok şükür meyvelerini veriyor. Toprağa el birliğiyle attığımız tohumlar bugün koca bir çınara dönüştü” dedi. Üniversitelerin sadece bilgi aktaran eğitim kurumları olmadığını, düşünceleri geliştiren, bilimsel faaliyetlerde bulunan Ar-Ge geliştiren, dünyada olup bitenleri en iyi şekilde takip eden dünya ile en iyi şekilde bütünleşebilen kurumlar olduğunu ifade eden Ban; “Ülkemizin bölgesel ve küresel öneminin artması; savunma, havacılık ve uzay alanında son yıllarda kat ettiği mesafe göz önüne alındığında, Türkiye sektörde önemli bir oyuncu konumuna gelmiştir. Türk Havacılık sektörü için katma değer üretebilecek, genç, dinamik, vizyon sahibi ara insan gücü yetiştirmek üzere2011 yılında eğitim öğretime başlayan Yüksekokulumuz adına bu uzun soluklu, stratejik önem taşıyan ve sürekli gelişen hedefler sürecini başarmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Son olarak mezun olan öğrencilere seslenen Bal; “Çağdaş ve Laik birer Atatürk genci olarak elinizden geleni yapacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık, her daim aydın ve aydınlık olsun” dedi. Okulda başarılı olan öğrencilere hediyelerin ve diplomaların verilmesiyle devam eden mezuniyet töreninde en heyecanlı bölüm olan kep fırlatma anında farklı bir uygulama yapılarak 41’den geriye sayım yapıldı. Daha sonra tüm öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY
FOTOĞRAF-VİDEO: MEHMET UYAROĞLU

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

izmir-selcuk-thk-myo-mezuniyet (1)

izmir-selcuk-thk-myo-mezuniyet (2)

izmir-selcuk-thk-myo-mezuniyet (3)

izmir-selcuk-thk-myo-mezuniyet (6)

izmir-selcuk-thk-myo-mezuniyet (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.