site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk standına fuarda yoğun ilgi

Selçuk standına fuarda yoğun ilgi
11.12.2015
A+
A-

Bu yıl 9. Kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarında yerini alan Selçuk Belediyesi standına yoğun ilgi gösterildi. Geçtiğimiz yaz Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın öncelikli çalışmaları arasında yer alan ve paydaşlarının yoğun çabalarıyla UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren Selçuk’un tarihi ören yerlerinin tanıtıldığı fuarda ziyaretçiler kendilerini Antik Kentinde hissederek bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler. İnanç turizmi açısından son derece önemli bir potansiyele sahip Selçuk’un çok daha güzel noktalara geleceğinin altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilçede öne çıkan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu yıl 9.kez kapılarını açanTravel Turkey İzmir Fuarına oldukça yoğun bir katılım olduğunu gözlemlediklerini, bu da İzmir ve bölgesi açısından büyük memnuniyet yarattığını ifade eden Başkan Bakıcı; ülkenin önemli bir süreçten geçtiği şu günlerde fuara böyle bir potansiyelin olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Selçuk standına yapılan yoğun ziyaretçi ve ilgiden dolayı da büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, diğer yandan Kültür ve Turizm Bakanının Selçuk standını gezmesi kendisini ayrıca memnun ettiğini söyledi.

Bakan Ünal, Selçuk Standında

Selçuk standına gelen ziyaretçileri karşılayan ve onlarla tek tek ilgilenen Başkan Bakıcı, tüm protokol üyeleri ile birlikte Selçuk standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Selçuk’u anlattı. Başkan Bakıcı’dan Selçuk ile ilgili bilgi alan Bakan Ünal, en yakın zamanda Selçuk’a geleceğini söyledi.

Selçuk’un ülke açısından en önemli noktalarından bir tanesi olduğunu ve bu kapsamda Selçuk ilçesinin çok daha fazla şey hakkettiğine dikkate çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Selçuk; gerek turizm açısından, gerekse tarım açısından ve birçok açıdan çok önemli potansiyele sahip. Her şeyden önce Selçuk’a ulaşım sıkıntısı yok. Hava yolu, deniz yolu, karayolu gibi ulaşım açısından en rahat ziyaret edilebilecek bir ilçeye sahibiz. Bu da Selçuk’u çok farklı bir noktaya taşıyor” dedi.

“Selçuk’a önemli desteler geleceğine inanıyorum”

İnanç turizminin Selçuk ve bölgesi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı; “Selçuk’ta Meryemana Evinin olması; hem Katolikler açısından, hem Ortodokslar açısından önemlidir. Bu yönde bir destinasyon alanı olduğunu hepimiz biliyoruz. İnanç turizminin çok yüksek olduğu bir ilçedeyiz ve Kudüs’ten sonra en önemli noktalardan bir tanesi olduğunu biliyoruz. Sayın Bakanımızın da bunun farkında olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bu konuda ilçemize önemli desteklerin geleceğini düşünüyorum” dedi.

Gerdanlık iyi işlenecek

Pamucak bölgesinde yapılan çalışmaları Bakan Ünal’a aktardığını ve bu konuda Bakanlıktan gerekli desteği beklediklerini kaydeden Başkan Bakıcı, UNESCO’ya girmiş Dünya kenti Selçuk Efes bölgesindeki 11 km nin üzerinde bir sahil olduğunu bunun Selçuk açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. Pamucak Sahilini Ege’nin gerdanlığı olarak değerlendiren Başkan Bakıcı, “Bu gerdanlığın iyi şekilde işlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Sayın Bakanımıza bilgi verdik. Sayın Bakanımız da bu konuda gerekli desteğin verileceğini ve çalışmaların başlatılacağını ifade etti. Ayrıca başlamış olan çalışmaların da devam edeceğini ve çok daha iyi noktalara geleceğini söyledi. Bu da bizde memnuniyet yarattı” dedi.

Amaç Selçuk’un ziyaretçi sayısını artırmak

Bu tür istek ve bu taleplerin karşılanması ile birlikte sonucun çok daha iyi olacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Selçuk’un daha çok ziyaret edilebilir bir ilçe olmasını arzu ediyoruz. 2 buçuk milyona yakın turist alan Efes’in artık 5 milyonun üzerinde turist almasını arzu ediyoruz. Tabi ki, bu turistlerin de Selçuk’a yansımasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda da önlemler alıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla Meryemana Tabiat Parkının, Efes antik Kanalın da olduğunu düşündüğümüz zamandestinasyon alanı açısından Şirince’nin de varlığı ile birlikte Selçuk çok daha önemli noktalara gelecektir. Bunu bugün çok daha fazla hissettim, çok daha mutlu oldum diyebilirim” şeklinde konuştu.

Selçuk Standını ziyaret edenler arasında olan ve Selçuk’un Türkiye açısından önemli olduğuna dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur; “Selçuk her yönüyle Türkiye’nin gözdesi. Dünyada da özel bir yeri var. Bundan sonra olduğundan daha fazla hızla gelişmeye devam edeceğini tahmin ediyorum” dedi.
Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

fuar_selcuk_standi3

selcuk-stand-fuar1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.