site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Semalarında Şampiyona Sevinci

Selçuk Semalarında Şampiyona Sevinci
01.10.2013
A+
A-

thk-parasut-sampiyonasi

Türkiye genelinden 48 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyona, gösteri atlayışlarıyla başladı Sporcuların bireysel ve gruplar halinde yarışacağı şampiyonada, Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek amatör takım belirlenecek.

42. Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk’ta Başladı
Türk Hava Kurumu’nca (THK) bu yıl 42’ncisi düzenlenen Türkiye Paraşüt Şampiyonası, gösteri atlayışlarıyla başladı.THK Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığı’nda düzenlenen açılış töreninde sporcular, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı CASA uçağından atlayış gerçekleştirdi. Aralarında şarkıcı Hayko Cepkin’in de bulunduğu sporcuların gösterileri büyük beğeni topladı.İki paraşütün üst üste durduğu ikili canopy atlayışı ile Türk bayrağı ile gerçekleştirilen atlayış, izleyenlerden yoğun alkış aldı. Türkiye paraşüt takımı belirlenecek THK Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların keyifle vakit geçireceği bir festival ortamı oluşturduklarını söyledi.Sporcuların, şampiyona boyunca bireysel ve grup halinde yarışacağını ifade eden Akyüz, “Şampiyonada hedef ve formasyon takımları oluşacak ve Türkiye’yi temsil edecek” dedi. Paraşüt sporunun ömür boyu süren bir Tutku olduğunu vurgulayan Akyüz, şöyle konuştu: “Şampiyonada, paraşüt sporu ile tanışıp, bırakmayıp THK çatısında devam eden sporcular yarışıyor. Eğitim merkezlerimizde yeni sporcular yetişiyor. 16 yaşından gün almış her yaştan gencimiz aramıza katılabilir. Üst yaş sınırı yok. Sağlığınız elverdiği sürece bu sporu gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. 44 yıldır bu sporu yapan sporcularımız var. İnşallah şampiyonayı, kazasız belasız emniyetli biçimde tamamlayacağız. Tüm İzmirlileri bu görsel şöleni izlemeye Selçuk’a bekliyoruz.

“Yapılabilecek en güvenli sporlardan”

Şampiyonaya katılan Hayko Cepkin ise yaklaşık 4 senedir paraşüt sporuya ilgilendiğini anlattı. Şampiyonaya son 3 yıldır katılma şansı olduğunu ifade eden Cepkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş şampiyonalarda takım olarak hedef atlayışında grup birinciliğimiz, bireysel olarak da 9’unculuğum var. Sosyal medyadaki hayranlarımızdan da atlayışlara katılanlar oldu. 60-70 gençle burada çok güzel vakit geçirdik. Paraşüt sporunu tanıtmak için elimden geleni yapıyorum. Gençlerin yapabileceği en güvenli sporlardan. Paraşüt, en korkunç görünen ama en güvenli sporlardan biri. “Şelçuk’ta 5 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek şampiyonada hedef ve formasyon atlayışları gerçekleştirilecek.
turkiye-parasut-sampiyonasi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.