site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Renklerinden Birini Kaybetti

Selçuk Renklerinden Birini Kaybetti
03.07.2014
A+
A-

veysel-erol (2)

Selçuk önemli bir evladını daha toprağa verdi.Uzun yıllar hem öğretmenlik hem de gazetecilik yapan Veysel Erol “Gazeteci olunmaz,gazeteci doğulur” tezinin son temsilcilerinden biriydi.

Boynundan eksik etmediği kamerası ile arşınladığı Selçuk sokaklarında selam vermediği, konuşmadığı insan yoktu Veysel hoca’nın. Hem öğretmen, hem iyi bir muhabir hem de iyi bir gündem takipçisiydi Hoca.

Selçuk gündeminde olup biten her şeyden haberdar olduğu halde sahip olduğu bilgileri açığa vurmaz, kişilerin özel hayatları ile ilgili haber ve bilgileri kamuoyuna sunmaktan kaçınırdı.

Gazetecilik ona göre, değeri olan konuları haber yapmaktı. Yıllarca Selçuk ve çevresinin haberlerini ulusal basına yansıttığı halde hiç kimseyi kırmamış,özeline girmemiş ve incitmemiştir.

Veysel Hoca’nın en önemli özelliği temiz kalpli, alçak gönüllü ve esprili bir mizaca sahip olmasıydı. Her olayın komik bir yanını bulur, espri yapar, alınanlar olursa onlardan da özür diler, gönüllerini almaya çalışırdı.

Yaklaşık üç yıldır beraber çalıştık. Birlikte çok haber yaptık. Bu süre içinde bana öğrettiği en önemli düstur: “Her şeyi duy, her şeyi bil ama, her şeyi yazma” olmuştur. Bunun gibi kendine özgü mesleki etik tutumları vardı Hoca’nın.

Diğer yandan da Veysel Hoca, Selçuk’un ve dünya tarihinin en önemli değeri olan Efes Antik kenti ve Meryemana’nın Türkiye ve yurtdışında daha iyi tanınması için birçok haber ve araştırmaya imza attı.

Selçuk ve Efes’i ziyarete gelen dünyaca ünlü sanatçı ve devlet adamlarının haberlerini yaptı sık sık.Yine son yıllarda Selçuk’un öne çıkan bir başka değeri tarihi Şirince köyünün adının duyulmasına da katkı verdi

Evet ne demiştik Selçuk yeri doldurulamayacak önemli bir değerini daha toprağa verdi. Gazetecilerin kaderidir bu, her şeyin herkesin haberini yaparsın fakat, kendi haberini başka gazeteciler yapar.

Mekanın cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Nur içinde yat sevgili arkadaşım.
Mehmet Uyaroğlu

veysel-erol (1)

YORUMLAR
  1. Erdoğan Arna dedi ki:

    Tanrıdan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim

  2. Hüseyin TAŞYAKAN dedi ki:

    Selçuk halkı ve Selçuk basın camiası gerçekten yüreği muhteşem güzellikte bir ferdini kaybetti, mesleğiyle beraber dostluğuyla da yerinin doldurulamayacağına inanıyorum. Kalemine yüreğine sağlık Mehmet ağabeyciğim. Hepimizin başı sağolsun, Mekanı cennet olsun…..

  3. Yaşar ÇETİN dedi ki:

    Mekanı Cennet olsun…Mehmet abi o kadar güzel anlatmış ki Rahmetliyi…Sevenlerine sabırlar diliyorum…

  4. APASASLI 35920 dedi ki:

    MEKANI CENNET OLSUN…

  5. Memiş Esener dedi ki:

    Veysel Hocam mekanın cennet olsun, Allah geride kalanlara sabır versin. Selçuk malesef bir değerini daha yitirdi. Güzel insandın be veysel hocam.
    Mehmet Abim kalemine sağlık sende çok güzel ifade etmiş duygularımıza tercüman olmuşsun. Sağolasın

  6. Ahmet Çipli dedi ki:

    Kutlarım Mehmet dostum hepimizin duygularını çok güzel ifade etmişsin.Veysel hocamızı daima sevgiyle anacağız.Ruhu şad olsun, yakınlarına, sevenlerine bir kez sabırlar diliyorum.

  7. Ferhat Tekol dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  8. sunay erdem dedi ki:

    DEĞERLİ BİR AGABEYİMDİ İYİ BİR DOSTU GÜZEL BİR İNSANDI VAKİTSİZ KAYBETTİK…BOŞLUĞU DOLARMI….HAYIR AMA ELDEN BİR ŞEY GELMEZ…ÇOK ÜZGÜNÜM…ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN,,,SENİ ÖZLİYECEGİZ VEYSEL HOCAM………….

  9. Enver Öden dedi ki:

    Allah rahmet etsin selçuk ta kaldığım 5 yıl içinde iyi dostlugum olmuştu