site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk, Portekiz’in Ourem Belediyesini ağırlıyor

Selçuk, Portekiz’in Ourem Belediyesini ağırlıyor
06.05.2016
A+
A-

Kardeşlik ilişkilerini gün geçtikçe güçlendiren ve bu konuda son derece önemli adımlar atan Selçuk Belediyesi, bu kez Portekiz’e bağlı Fatima’nın bağlı bulunduğu Ourem Belediyesi ile kardeş oluyor. Ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak kararların alınması adına Ourem Belediyesi ile imzalanacak olan protokolün önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “İmzalanacak olan kardeş şehir protokolü her iki belediye arasında bir köprü oluşturacak. Bu protokol aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan ortak değerlerle ilgili farkındalık oluşturacak. Selçuk Belediyesi olarak iki kurum arasında gelişen bu işbirliği ile ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Meclise konuk oldular
4 Mayıs 2016 Çarşamba günü Selçuk Belediyesi ile imzalanacak kardeş şehir protokolü kapsamında Selçuk’a gelen Ourem Belediye Başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca ile Ourem Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dr. Fernando Paguim, ilk olarak Selçuk Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantılarının birinci birleşimine konuk oldular. Konuk Belediye Başkanı ve Kültür Müdürünü Selçuk’ta ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını dile getiren Başkan Bakıcı, konuk Belediye Başkanı ve Kültür Müdürünü Selçuk Belediyesi Meclis üyelerine tanıttı.

Meryem Ana’da dua ettiler
5 Mayıs’a kadar Selçuk’ta kalacak olan konuk belediye başkanı ve kültür müdürü, ziyaret kapsamında Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine giren Meryemana Evi ve Efes Antik Kentini gezdi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın da eşlik ettiği bu ziyarette Meryemana Evinde dua edip, şifalı suyundan içen konuk belediye başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca ve kültür müdürü Dr. Fernando Paguim ayrıca mum yaktılar. Kardeş şehrin misafirleri daha sonra tarihi değerleri ile dünyaca ünlü Efes Antik Kenti ile Şirince’yi gezdi.

İmzalar Çarşamba günü atılıyor
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, beraberindeki meclis üyeleri ve Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ile 11-14 Temmuz 2014 tarihleri arasında Fatima’nın bulunduğu Ourem Belediyesi’ni ziyaret etmişlerdi. Yapılan bu ziyaret çerçevesinde taraflar arasında kardeş şehir protokolü imzalanması üzerine sözlü karar alınmıştı. Alınan bu sözlü karar kapsamında Ourem Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dr. Fernando Paguim ile Selçuk’a gelen Ourem Belediye Başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca, 4 Mayıs Çarşamba günü saat 10:30’da Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Encümen Toplantı Salonunda kardeşlik protokolü imzalayacak.
İnanç turizmi açısından Selçuk’tan sonra Fatima kasabasının son derece önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, iki belediye arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü ile sosyal, kültürel, ekonomik açıdan ortak değerlerle ilgili farkındalık oluşturulacağına inandığını kaydetti.

İki kurum arasında gelişen işbirliği ile ortak çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Bakıcı, bu anlamda konuk Belediye Başkanı ve Kültür Müdürünü Selçuk’ta ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.