site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk önemli bir turizm fuarına daha katıldı

Selçuk önemli bir turizm fuarına daha katıldı
13.01.2016
A+
A-

Dünyanın ve Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından biri olan Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nın 46.sı kapılarını açtı. Fuara Selçuk Belediye Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın yanı sıra meclis üyesi İbrahim Tolga Sürekli, Yaşar Yılmaz, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Varvar ile Burhan Başar Selçuk Efes Kent Belleği Koordinatörü Yusuf Yavaş da katıldı.

UNESCO gururu ile bu fuara katıldık

Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen turizm fuarı hakkında konuşan Başkan Bakıcı; “Uluslararası turizm fuarlarının ülkemiz için, İzmir için, Selçuk için önemini biliyoruz. Bu tür fuarlar tanıtım açısından çok önemli fırsatlardır. Biz artık bu fuarlara UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş bir kent olmanın gururu ile katılıyoruz” dedi. İzmir’in tanıtımının yapıldığı standın yoğun bir ilgi görmesinin mutluluk verici olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “İzmir Türkiye’nin, Selçuk da İzmir’in en önemli turizm destinasyonlarından biridir. Dolayısıyla böyle bir fuar içerisinde Selçuk’un İzmir gibi bir kentin markası olarak tanıtılması oldukça ayrı bir önem arz etmektedir” dedi. Başkan Bakıcı bu ve benzeri turizm fuarlarına Selçuk Belediyesi’nin kurumsal katılımının Selçuk turizmine üst seviyede bir katkı sağlayacağını da ifade etti.

Hollandalı Türkiye’yi seçiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla Hollanda’da temsil edilen Türkiye 760 metrekarelik dev stantlafuarın en çok ilgi çeken ülkelerinden biri oldu.
Hollanda, İngiltere ve Almanya ile birlikte Avrupa’daki en önemli üç pazarımızdan bir tanesidir. Her yıl 1 milyonu aşan Hollanda vatandaşı Türkiye’yi ziyaret ediyor. Deniz, kum, güneş turizmi için Türkiye, Hollanda vatandaşlarının en gözde destinasyonlarından biri olması açısından da büyük önem arz eden fuar 12 – 17 Ocak tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşacak.

Fuara İzmir’i tanıtmak için Selçuk Belediyesi’nin yanı sıra İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İTO), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Sun Express, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) de katılımcı kuruluşlar arasında yer alıyor.

IMG_0452

IMG_0453

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Artık Selçuk’ta turistlerin akınına uğrayacaktır.Otellerde izdiham olur,restoranlar ful çalışır.İyi ki turizm fuarları var yoksa turistik ilçe olduğumuzu gidenlerin resimlerinden öğreniyoruz.

  2. vatandaş dedi ki:

    Akp meclis üyeleride Sema Yeşilçimen başkanlığında başka fuara gitseler gerek çünkü akp meclis üyeleri yok bu karede.

  3. Anonim dedi ki:

    Gömlekçi Selahattin abinin oğlu Burhan İlçemizi yurdışında temsil ettiğine göre bu yıl mutlaka turizmde patlama olacaktır. Biz turizmciler heyecanla bekliyoruz.

    1. selçuklu dedi ki:

      bende çok merak ettim hangi sıfatla orada bulunduğunu. bu kadar meclis üyesi yada sivil toplum örgütü başkanları dururken neden o. dil bilmez, bugüne kadar sosyal ve kültür işlerinde hiç görmedik. seçim zamanı yaptığı anonsların diyetini mi geri veriyorlar acaba? bu kişinin orada yaptığı harcamaları nasıl karşılıyorlar muhalefetteki meclis üyelerine sormak isterim.