site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk MHP’den Nevruz mesajı

Selçuk MHP’den Nevruz mesajı
20.03.2015
A+
A-

levent-gorur-konusma

Selçuk MHP İlçe Başkanı Levent Görür Türk dünyasının ortak bayramı Nevruz dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Görür mesajında şunları söyledi; “Her yılın 21 Mart’ında, yeni bir yılın başlangıcını kutlayan ve istiklâlin değerini bir kez daha hatırlayan Türk toplulukları; Büyük Türk coğrafyasında birlik, dirlik, ümit, barış ve uyanışı sembolize eden tarih olarak coşku ve kıvanç içerisinde idrak edilen bu günde, insanlar arasında sevgi, saygı ve dayanışma daha da önem kazanmaktadır.

Nevruz, binlerce yıllık tarihî süreç içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir.

Çünkü kendi gerçeklerine yabancılaşarak mutluluklarını başkalarına ait değerlerde aramak yerine, millî kültürümüzün öz kaynakları içerisinde bulmak demek; milletimizin bütün fertlerinin, kaderde, kıvançta ve tasada müşterek, millî şuur ve ülküler etrafında toplamak anlamını taşıyacaktır.

Türk dünyasında ‘Sultan Nevruz’ adıyla bir bayram olarak yaşatılıp kutlanan bu günde, en büyük dileğim, milletimizin birlik ve dirliğinin daim ve dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasıdır.

Bu gerçeğin ışığında; tarihiyle, coğrafyasıyla, şiiriyle, şarkısıyla, gelenek ve görenekleriyle, Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevi olmalıdır. Bu vesile ile bu milli bayram gününü kutluyor, Türk-İslam dünyasına ve insanlık âlemine, huzur, kardeşlik, beraberlik ve bolluk getirmesini temenni ediyor, yeni ve güzel günlerin, bereketin, mutluluğun ve şuurlu bir uyanışın aziz milletimize beraber olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

levent görür

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.