Selçuk Haber

Selçuk’ta Mezarlıklar Doldu Taştı

Ramazan Bayramı arifesinde, Selçuk’taki mezarlıklar yakınlarını kaybedenlerle dolup taştı.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar arife gününde mezarlıklara akın etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Asri Mezarlığı, bayram öncesi mezar ziyareti yapan vatandaşların akınına uğradı. Yakınlarının mezarını sulamak için çeşmelerde uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler, kabirlerin bakımını yaparak dua etti. Her Arife gününde olduğu gibi, yakınlarını kaybedenler sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlıklara akın etti.

Kimisi ölen annesinin, kimisi evladının, kimisi ise eşinin mezarına su dökerek, etrafını temizledi. Ölmüşlerinin ruhlarına bağışlamak için kabirlerinin başında Kur`an-ı Kerim okuyan ve dualar eden vatandaşlar, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Mezarlıklara aileleriyle birlikte gelen küçük çocuklar ise mezarların temizlenmesinde ailelerine yardım etti.

Mezarlık girişinde çiçek satan satıcılar ise, satışlardan çok memnun olduklarını belirttiler ve Bu kadar satış yapacağımızı ummuyorduk, Bilseydik daha fazla çiçek getirirdik. Ramazan Bayramı bize çok bereketli geldi diye konuştular.

Exit mobile version