site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Mezarlıklar Doldu Taştı

Selçuk’ta Mezarlıklar Doldu Taştı
19.08.2012
A+
A-

Ramazan Bayramı arifesinde, Selçuk’taki mezarlıklar yakınlarını kaybedenlerle dolup taştı.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar arife gününde mezarlıklara akın etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Asri Mezarlığı, bayram öncesi mezar ziyareti yapan vatandaşların akınına uğradı. Yakınlarının mezarını sulamak için çeşmelerde uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler, kabirlerin bakımını yaparak dua etti. Her Arife gününde olduğu gibi, yakınlarını kaybedenler sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlıklara akın etti.

Kimisi ölen annesinin, kimisi evladının, kimisi ise eşinin mezarına su dökerek, etrafını temizledi. Ölmüşlerinin ruhlarına bağışlamak için kabirlerinin başında Kur`an-ı Kerim okuyan ve dualar eden vatandaşlar, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Mezarlıklara aileleriyle birlikte gelen küçük çocuklar ise mezarların temizlenmesinde ailelerine yardım etti.

Mezarlık girişinde çiçek satan satıcılar ise, satışlardan çok memnun olduklarını belirttiler ve Bu kadar satış yapacağımızı ummuyorduk, Bilseydik daha fazla çiçek getirirdik. Ramazan Bayramı bize çok bereketli geldi diye konuştular.

YORUMLAR
  1. APASASLI 35920 dedi ki:

    BU RESİMDE ALİ UMAY YAZILI OLAN BENİM BÜYÜK TEYZE OĞLU ALLAH MEKANINI CENNET YAPSIN… AYRİYETTEN HERKESİN ARİFE GÜNÜ MÜBAREK OLSUN….

  2. patacı dedi ki:

    hiç yeni mezerlığı cekmemişsiniz bir çeşme bile yapmamış belediye ona buna yandaşlarına bakcağına iki çeşme koyamamış milet mermerçinin oraya git gel helak oldu oruçlu oruçlu sıcağın anlında ağaçlara bile bakmamışlar hepsikurumuş yazıklar olsun seçim zamanı nasılcıkcaksınız halkın arasına millete hizmet verin ihtiyacı omayanlara koli kömür vereceğinize eli ayağı tutup sigortasız çalışanlara hergün yemek ekmek dağıtacağınıza oy için ayrıca ihtiyacı olana hellal olsun ama yardım verilirken iyi araştırılsın sonra yakanıza yapışır gün gelir . birde yeni mezarlık kışın çamur oluyor şimdiden tetbir alınsın yazıktırya camura gömüyoruz ölüleri .