Selçuk Haber

Selçuk Lisesi 1973 ve 1977 Mezunları Bir Araya Geldi

1973 ve 1977 öğretim yılları Selçuk ortaokulu ve Lisesi mezunlarının bir araya gelerek gerçekleştirdikleri ilk buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Dönemin öğrencilerinden olan Leman Onbaşıoğlu ve Ömer Çam girişimleriyle facebook üzerinden bir araya gelen o yılların okul arkadaşları Yedi Uyuyanlar Yavuzun Yerinde geçmişi ve anılarını tekrar yaşadılar.

Emekli İngilizce ve resim öğretmeni Makbule Kımızcı, edebiyat öğretmeni Şemsettin Serbest ve matematik öğretmeni Bozkurt Varol’unda gurubun içerisinde yer almasıyla 150 ila 200 kişiye ulaştıklarını, böylece; birlik ve beraberlikten güç doğar diyerek,  öğretmenlerini de gruba dâhil ederek, dernek oluşturma çalışmalarına başladıklarını belirttiler.

Mezun oldukları okul bünyesinde yardımlaşma amaçlı olarak kurulacak olan bu derneğin içerisinde yardıma muhtaç öğrencilere kurs ve burs vermek gibi amaçları bulunduğunu belirten üyeler, aldıkları karar doğrultusunda Selçuk İnşaat Mühendisleri odası temsilcisi Halil Düztaş’a dernek kuruluş tüzüğünü hazırlaması ve derneğin kuruluş çalışmalarına başlaması için de yetki verdiklerini belirttiler.

Canlı müzik eşliğinde hep birlikte şarkılar söylerek eğlenen dönemin okul arkadaşları aldıkları kararla, yılda en az bir sefer tam kadro bir araya gelme sözü vererek, bu anlamda Selçuk Lisesi 1973 ve 77 dönem mezunlarının bir araya gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

Exit mobile version