Selçuk Haber

Selçuk Kurtuluşunu Coşkuyla Kutladı

sekizeylul-senlikleri-selcuk (3)

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü nedeniyle Selçuk İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Selçuk’taki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdi.

Kurtuluş Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “8 Eylül kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun. Öncelikle eylül ayı hem dünya için önemli bir ay, hem de Türk ulusu için önemli bir ay. Dünya barış günü eylül ayı ile başlıyor. Eylül ayı kurtuluş destanının sonuçlarının alındığı bir ay. Emperyalizme karşı dünyada bir ulusun tırnakları kanıyla canıyla taçlandırdığı zafer silsilelerinin yaşandığı önemli bir tarih” dedi.

45. Selçuk Efes Festivali ve 8 Eylül nedeniyle Selçuk’ta 4 gündür kutlamalar yapıldığını söyleyen Başkan Ülgür “ Bu vesile ile festivale katkı koyan Selçuk’ta yaşayan tüm sosyal topluluklara teşekkür ederim. Bir dayanışma örneği sergiledik. Ortak dilden konuştuk. Birbirimize dokunduk. Nasırlarımızı yumuşattık. Egedeki kavga emperyal bir kavgaydı. Bu halkların kavgası değildi. Bedelini halklar ödedi. Bu gün de emperyalist güçlerin orta doğunun zenginliklerine talip olanların emellerinde değişiklik olmadığını görüyoruz. Bizleri yine aktör yapmaya çalışıyorlar. Biz bu olanlara karşı hemşerilerimize daha çok sarılmalı,  barış içinde yaşamalıyız. Hem ülkemizde hem dünyada barışı sağlamalıyız. Fakat barışı dinamitleyenlere karşı da çok sert olmalıyız. Selçuk’ta demokrasi giderek gelişiyor derinleşiyor. Laz, Çerkez, Alevi, Sünni herkes mutluluk içerisinde yaşıyor.Bütün yurttaşlarımız birbirinin yaşam biçimine saygı gösteriyor. Demokrasi derinliğimiz ve zenginliğimizi geliştirerek, bu özelliğimizi öne çıkarak yaşamalıyız. Türkiye’nin çok önemli nadide coğrafyalarından bir tanesi Selçuk. Hoşgörünün barışın kenti kültürel birikimi ve devinimi ile buna layık” dedi.

Başkan Ülgür büyük alkış alan konuşmasının ardından Selçuk Belediyespor Zeybek Oyunları ekibi muhteşem yöresel danslarını sergileyerek tüm izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Daha sonra 22 gündür devam eden Futbol ve Tenis turnuvasının ödül töreni gerçekleşti.  Turnuvalarda derece alan takımlar ödüllerini Kaymakam Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’den  aldı.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

Exit mobile version