Selçuk Haber

Selçuk Kurban Pazarı Bataklığa Döndü (Video Haber)

Kurban Bayramına sayılı saatler kala yer yer etkili olan yağış nedeniyle Selçuk’ta ki kurbanlık pazarını su bastı.

Kurban satış alanı olarak İsabey Mahallesinde eski itfaiye binası arkasında bulunan belediyeye ait araziyi kullanan hayvan sahipleri yağan yağmurun ardından kurbanlıkların barındığı çadırlarda ve alanda biriken suyu kendi imkânlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Hayvan Pazarına kurbanlık hayvanlarını satmak için gelenlerin umutları yağan yağmur ile birlikte tükenmeye başladı.

Selçuk Kurban Satış Pazarında, çamur içinde kurbanlık satmaya çalışan besiciler, durumlarının iyileşmesini ve şartların düzeltilmesini istiyor. İzmir’in Selçuk ilçesinde kurulan kurban pazarının bataklığa dönüşmesi yüzünden vatandaşların kurbanlık pazarlığı adeta çileye dönüştü. Kurbanlıkların çamur içerisinde kaldıklarını, çamurları temizlemekte de zorlandıklarını, bu olumsuz ortamın satışlarını da engellediğini, Kurbanlıkların çamurdan görünmediğini söyleyen satıcılar gelecek yıllarda böyle bir tablonun olmamasını istediler.

Uygulanan politikalar ile çiftçilerin ve hayvan işi ile uğraşanların zor durumda da bırakıldığını söyleyen satıcılar bir de hayvan pazarında ki durumunda üzerine eklenmesi ile kendilerini zor günler bekleyen satıcılar kara kara düşünmeye başladı.

SELÇUK KURBAN PAZARININ İÇLER ACISI HALİNİ AŞAĞIDA Kİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PpV7IJFkRI4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PpV7IJFkRI4[/youtube]

Exit mobile version