Selçuk Haber

Selçuk Kuran Kursu Yetkililerinden Aşure Dağıtımı

Muharrem ayı dolayısı ile Selçuk Kuran Kursu tarafından İlçe Müftülüğünün de katkıları ile Selçuk Hacı Fadıl Camiinde aşure ikramında bulunuldu.

30 Kasım 2012 Cuma günü gerçekleştirilen Aşure etkinliğinde 1000 kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı. Yapılan aşure ilk olarak Kuran Kursu öğrencilerine ardından Hacı Fadıl Camii cemaatine dağıtıldı.

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama da şunları söyledi;

“Kur’an Kurslarımız bizim en önemli hizmet mekânlarımızdır. Burada biz insanlarımıza imanı, ibadeti, Kuran okumayı, belli başlı sureleri ve duaları öğretmekteyiz. Bu kurslarımıza 7 den 70’e bütün vatandaşlarımız rağbet etmektedir. Bu kurslar vesilesi ile bizler yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etme imkânı buluyoruz. Bu da bizi fazlası ile sevindirmektedir. Bu anlamda Kur’an kurslarımızı öksüz bırakmayıp dolduran değerli vatandaşlarımıza ve de bu kurslarda hizmet veren değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile Muharrem ayı’nın tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet, anane ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır. Öncelikle paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik ile vatandaşımıza paylaşmanın ne kadar güzel bir olay olduğunun mesajını vermek bunun yanında hem aşure kültürünü hatırlatmak hem de paylaşmayı canlı tutmak için aşure dağıtımını önemsiyorum” dedi.

Exit mobile version