site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Kuran Kursu Yetkililerinden Aşure Dağıtımı

Selçuk Kuran Kursu Yetkililerinden Aşure Dağıtımı
30.11.2012
A+
A-

Muharrem ayı dolayısı ile Selçuk Kuran Kursu tarafından İlçe Müftülüğünün de katkıları ile Selçuk Hacı Fadıl Camiinde aşure ikramında bulunuldu.

30 Kasım 2012 Cuma günü gerçekleştirilen Aşure etkinliğinde 1000 kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı. Yapılan aşure ilk olarak Kuran Kursu öğrencilerine ardından Hacı Fadıl Camii cemaatine dağıtıldı.

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama da şunları söyledi;

“Kur’an Kurslarımız bizim en önemli hizmet mekânlarımızdır. Burada biz insanlarımıza imanı, ibadeti, Kuran okumayı, belli başlı sureleri ve duaları öğretmekteyiz. Bu kurslarımıza 7 den 70’e bütün vatandaşlarımız rağbet etmektedir. Bu kurslar vesilesi ile bizler yüce kitabımız Kur’an’a hizmet etme imkânı buluyoruz. Bu da bizi fazlası ile sevindirmektedir. Bu anlamda Kur’an kurslarımızı öksüz bırakmayıp dolduran değerli vatandaşlarımıza ve de bu kurslarda hizmet veren değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile Muharrem ayı’nın tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet, anane ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır. Öncelikle paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik ile vatandaşımıza paylaşmanın ne kadar güzel bir olay olduğunun mesajını vermek bunun yanında hem aşure kültürünü hatırlatmak hem de paylaşmayı canlı tutmak için aşure dağıtımını önemsiyorum” dedi.

YORUMLAR
  1. hasan dedi ki:

    allah kabul etsin

  2. Anonim dedi ki:

    Allah kabul etsin öncelikle böyle güzel organizasyonların devamı dileğiyle, Kuran kurslarına önem verilmesi milletimizin geleceği ve gelecek kuşakların kültürümüzü örfümüzü alması için çok önemli. fakat şöyle birşey var buralar bir siyasi partinin arka bahçesi olarak kullanılmaması en büyük temennimiz. çünkü yıllarca bir siyasi parti dini alet ederek insanların duyguları oynadı ve malesef ki halkımız da onlara kandı. Eskiden her cuma baş örtüsü eylemi yapanlar akp hükümet olunca sorun sanki çözüldüde bu eylemleri bir anda bıraktılar bu da demek oluyor ki eylemlerin başlama yeri belli. hep aynı noktadan aynı siyasi hareketin mensuplarından ama çözüm yok.

  3. selçuklu dedi ki:

    dinde bile politika ve ayirim yapiliyor? mesala bu camii ye 1000 kisi gelmez bile, ama tahsin aga camii ne 1500 kisi gelir! bunu da zaten halkimiz çok iyi ayirstiriyor. allah kabul etsin