site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kent Konseyi İlk Genel Kurulu Yapıldı

Selçuk Kent Konseyi İlk Genel Kurulu Yapıldı
01.10.2014
A+
A-

kentkonseyi

Demokratik ve katılımcı yönetim modelinin bir gereği olarak Kent Konseyi projesi Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Selçuk Kent Konseyi’nin birinci olağan genel kurul toplantısı Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Selçuk açısından tarihi bir ilk sayılan kent konseyinin başkanı Öğretmenevi Müdürü İrfan Yıldız oldu.

Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Bakıcı, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışının gerçekleştirilmesi için toplumun tüm katmanlarının yönetime dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Bakıcı; “İlçemizde kent konseyi bir eksiklikti. Kent konseyleri nüfusu 50 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde kurulması zorunlu olan bir yapıdır. Bu zorunluluk 5393 sayılı kanunun 76. Maddesi’nde belirtilmiştir. Nüfusumuz 50 binin altında olmasına rağmen biz kent konseyinin kurulmasını öngördük. Bu benim öngörüm olmaktan ziyade Selçuk halkının beklentisidir. Selçuk demokratik yönetişim açısından önemli bir noktadır” dedi.

Ben Değil Biz Anlayışını Bu İlçede Göstermeliyiz

Kent konseyleri yönetim modelinden yönetişim modeline geçişin bir alt yapısını oluşturduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Ortak aklın kullanıldığı, ortak bir yönetim modeli olarak görülen sistem içerisinde kent konseyleri önemli bir işlev görecektir. Kent konseylerine kimlerin katılacağı yasa koyucu tarafından belirtilmiş. Ancak ben yasaların da ötesinde geniş kesimleri ve katmanları içerisine alan bir yapı içerisinde kent konseylerinin dizayn edilmesini çok önemsiyorum. Geniş kesimlerin katılımı için kent konseyine eş zamanlı danışma meclisini oluşturmak istiyoruz. Kısaca söylemek istiyorum ki; birlikten kuvvet doğar. Fikri birliktelikten de fikri kuvvet doğar. Ben değil biz anlayışını bu ilçede göstermeliyiz. Yöneticiler seçilmiş ya da atanmış olsun yönetim yetkilerini paylaşmak zorundadır” dedi.

Divan Başkanlığını Selçuk Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Veysel Badem’in yaptığı kent Konseyinin 1. Olağan Genel Kurul toplantısında divan katip üyeliğine Erkan Büyüktürk ve Ayşe Aykurt Aslan seçildi.

Daha sonra iki başkan adayının yer aldığı seçimine geçildi. Selçuk Öğretmenevi Müdürü İrfan Yıldız ve Selçuk Okul Yaptırma Derneği Başkanı Erol Erdem’in aday olduğu seçimlerde Öğretmenevi Müdürü İrfan Yıldız 56 oy olarak Selçuk Kent Konseyi’nin ilk başkanı oldu. Başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada Selçuklu olmanın bir ayrıcalık olduğuna vurgu yapan Kent Konseyi başkanı İrfan Yıldız; “Hepimiz bu bilinçle Selçuk için bir şeyler yapmak için burada olacağız. Ben kendi adıma şunu temin edebilirim ki, Selçuk’ta yaşayan her bireyi hiçbir ayrım gözetmeden kucaklayarak, Selçuk için her zaman daha iyisini yapmak, Selçuk’u değerleriyle birlikte her zaman bir adım öteye taşımak için bu görevi de yapma olanağını bana tanıyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Genel kurul toplantısında Divan Başkanlığı tarafından yürütme kurulu üyelerinin “blok liste mi, çarşaf liste mi” seçime gidileceği genel kurul üyelerine oylama yapılarak soruldu. Blok listeyle seçimlerin oy çoklu ile yapılması genel kurul üyeleri tarafından kabul edildi.

İrfan Yıldız Başkanlığında blok liste yöntemiyle yürütme kurulu üyelerinin seçildiği genel kurul sonucunda Selçuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üye Listesi şu isimlerden oluştu:

Asil Üyeler:
Sabahattin İzcioğlu, Halil Düztaş, Dr. Zilhice Turan, Yeşim Macit, Hasan Turan, Dr. Alpaslan Coşkun, Alican Samut, Şerafettin Falay, Mehmet Falakalı, Ali Akyüz, Süleyman Çökmezoğlu, Şenol Sarıca

Yedek Üyeler:
Ali Can, Ali Serkan Atlan, Sönmez Akbaş, Mahmut Sarıdağ, Erkan Büyüktürk, Nebi Massa, Tevfik Kağı, Doğan Gürsel Uçak, Salih Soylu, Hamdi Odabaşı, Ayşe Aykurt Aslan, Fahrettin Eren

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

iki-baskan-adayi

selcuk-kent-konseyi (1)

selcuk-kent-konseyi (5)

YORUMLAR
  1. Devrim dedi ki:

    Ne yorum yazayım diye düşündüm seçilenlerden Akp li olmayan kaç kişi var.

    1. Anonim dedi ki:

      ne yazcan tek yazılacak bitmiş altılı oynatmışlar. vefaya kızan ve sürekli ötekileştiren diye eleştiren kişi şuan vefadan beter oldu heryere hakim olma sevdası erken kapladı kendisini. üzüldüğüm tek nokta sırf vefaya zarar versin diye segaş gibi kurumu yok etme pahasına hareket ediyor. ama daha üzücü olan segaşın en büyük 2. hissedarı olan kurumun başında olan kişi her nedense hiç itiraz bile etmiyor. burdan uyarmak bonumun borcu sultan süleymana bile kalmadı vefayada kalmadı sizede kalmayacak o zaman bu yapılanların hesabı sizlerden sorulur.

  2. Devrim dedi ki:

    Buna Akp kolu olan Eğitim bir sen konseyi deseydiniz daha iyi olurdu .İleri demokrasi bu olsa gerek

  3. anonim dedi ki:

    Şenol ve Hasan arkadaşlar sizin için üzüldüm bu ekipte olmamalıydınız

  4. Anonim dedi ki:

    Tarafsız bir konsey üyesi olarak şunu ifade edeyim; Tüm süreç seçim öncesinde zaten hazırlanmış katip üyesinden tasnif kuruluna kadar..Bizlere sadece el kaldırıp indirmek kaldı..Kendimi tbmm de el kaldırıp indiren milletvekilleri gibi hissettim..Liste aynı zamanda belediye ile uyumlu çalışabilecek kişilerden seçilmiş…Yürütme kurulu göstermelik bir iki muhalif isim dışında bu dönemden beslenen kişilerden oluşturulmuş..Ancak sn. belediye başkanının çarşaf liste daha iyi olur tavsiyesinide buradan hatırlatmak istiyorum..Çoğumuz seçim daha fazla uzamasın diye blok listeye el kaldırdık..Tek isteğim konseyin kağıt üzerinde kalmadan işlevsel olması..Bunuda başkanın ve seçilen yürütme kurulunun performansı belirleyecektir..

  5. Anonim dedi ki:

    Tuzağa düşmeyin istifa edin. Bu konsey hiçbir iş yapamaz sizde yıprandığınızla kalırsınız.

  6. anonim dedi ki:

    Orada çiftçi mallarından başka sivil toplum örgütü var mı ? göçmenler derneği, karadenizliler derneği, selçuk lisesi mezunları derneği, aleviler derneği selçuğu sevenler derneği, on tane kaymakamlık memuru vaziyet anlaşılmasın diye muhtarlarıda garnatür yapmışlar.Size bir önerim var, siz bütün bu dernekleri kapatın tek bir dernekte toplanın,derneğin adınıda amaç ve felsefenize uygun olarak BELEDİYE BAŞKANI , MECLİS ÜYESİ OLMA ve YAŞATMA DERNEĞİ yapın çok tasarrufunuz olur. Kent konseyimiş ,körler sağırlar birbirini ağırlar.

  7. Anonim dedi ki:

    Orada Alevi Kültür derneği var,Göçmenler Derneği var,eğitimciler,turizmciler,çiftçiler,hekimler,muhtarlar,mühendisler ve tarihçi kimliği ile Selçuk’un değerli insanları var.

  8. Anonim dedi ki:

    Belediye ile uyumlu çalışacaklar derken dönekleri mi kastediyorsunuz?

    1. Anonim dedi ki:

      Kaybedilen itibar sağa sola çamur atılarak tekrar kazanılmaz.

  9. Reis dedi ki:

    Akp yan kuruluşu ne birisi Demoklasimi dedi oda ne

    1. Anonim dedi ki:

      Ey oğul ! Üç kişiye acı :
      Cahil arasındaki alime ,
      zenginken fakir düşene,ve
      hatırlı iken itibarını kaybedene.(Şeyh Edebali)
      Hiç kimse başkalarını karalayarak kaybettiği itibarını geri getiremez.

  10. anonim dedi ki:

    Kutluyorum, Ne fotoğraf ama değil mi ? Maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah. !!! Bu ekibi kurmak !!!!!!!!!!!!!

  11. M.Ç. dedi ki:

    Bu kent konseyinin bir Gençlik Meclisi olmayacak sanırım zira genç göremiyorum..Engelliler mecliisi olmayacak sanırım ziraa engelli göremiyorum..bu konseyin bir kadın meclisi de olmayacak sanırım zira ben burada kadında göremiyorum… Katılımcı Demokrasi anlayışında çeşitlilik esastır.. kadınsız gençsiz engelli vatandaşlar olmadan bu iş olmaz.. Yapılan işin mantığına aykırı..!

  12. Anonim dedi ki:

    selçuğun gelişen yüzü büyüyen yüzü. o sakallı adammı. kendimi konya kent konseyinde hissettim bir an…

    1. cesur ses dedi ki:

      senin dedelerin kösemiydi?yazacak bişey bulamadın adamın sakallarınamı taktın?sakalına değil fikirlerine bakmaya çalış.sakallılar görünce gerici yobazmı görmüş oluyon,küpeli,top sakallı oluncada modernmi görmüş oluyon bırakın artık insanları fiziki,dış görünüşleriyle eleştirmeyide fikirlerini eleştirin…

  13. Anonim dedi ki:

    ah zeynel ah 5 sene sonra sokakta yürüyecek yüzün olmayacak. yazık ettin kendinede arkanda çıkarsız yürüyenlerede.

  14. Anonim dedi ki:

    Fıtratında var demokrasinin kendini baltalaması; çarşaf temennileriden sonra blok listeyle seçime gitmek gerçekten çok acınası. Bilgi sahibi, seçilmiş kişilerle değilde atama usülü isim yapmaya çalışan kişilerle ve “kafa göz yara yara öğreneceğiz” diyen bir başkanla nasıl bir sonuç elde edilecek göreceğiz.

  15. Reis dedi ki:

    ananoim sen ne ayaksın ne yazdığını anlayan varmı hem nalına hem mıhına 12 yorum yapmış biribirini tutan yok??????????

  16. Göresili dedi ki:

    emin bir kaynaktan duyduğum kadarıyla Zeynel hoca Aralık operasyonunda Ali can beyi kültür ve eğitim işleri dairesinin başına getirecekmiş, miş,,..söyleyim…

  17. Anonim dedi ki:

    ADD seçimleri çarşafla mı olmuş merak ettim.

  18. anonim dedi ki:

    cesur ses sakallıda sizin ekipten demi. maşallahınız var Allah Zeynel e zeval vermesin
    .,

    1. cesur ses dedi ki:

      ben senin olduğun ekipdenim ama senin bu zihniyetin yüzünden benim ekip zarar görüyo …

  19. Isimsiz dedi ki:

    Keşke 15 yıllık Selçuk’u yönetenler de kursaydı bu konseyi, gerçi girdikleri tüm seçimleri çarşaf liste, gençler , özürlüler, geniş katılımcılar vardı, ama biz neden göremedik anlamadım, ama bazı demokrasi adına yazanlar bunları görmüşler, yada gözleri yeni açılmış görmeye başlamışlar, akılları yeni başlarına gelmiş

  20. selçuklu dedi ki:

    yorumlari zaten ali can bey kontrol ediyor!!!! mesala benim ona karsi yazdim yorumu yayina katmamis??? selçuk haber i tarafsiz olmaya çagiriyoruz…

    1. Tarafsız dedi ki:

      Sayın Apasaslı, Yalçın KAN.. Herşey ve herkes son derece tarafsız zaten. Ve artık sizin verdiğiniz rahatsızlık kafi, haydi kenardan yavaş yavaş……

  21. anonim dedi ki:

    Bir iş yapılmayacaksa komisyona havale edilir.Kent konseyi bu duruma düşmeyecektir sanırım.Selçuk’ta nedense kamplaşma,kutuplaşma en güzel şekilde organize oluyor.Artık Selçuk için bir şeyler yapılmalıdır.Belediye meclislerinde son yirmi beş seneden beri dişe dokunur bir etkinlikler olmadı.Çünkü çoğu İzmir’den,Aydın’dan Kuşadasından transfer edilme.Meclis üyeleri tespit ederken lidere biat eden alınıyor.Liyakat ve diğer donanımlı parti üyeleri kendilerine ne zaman sıra gelecek diye papatya falı bakıyor.Selçuk dikkat daha donanımlı nitelikli meclis üyeleri isteme zamanı geçiyor…