site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kent Konseyi “1 yaşında”

Selçuk Kent Konseyi “1 yaşında”
01.10.2015
A+
A-

selcuk-kent-konseyi-35

Selçuk Kent Konseyi birinci yılını kutladı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve ekibinin davetli olduğu toplantıya Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, konsey genel sekreteri Nesimi Cengiz, Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Atılgan, Gençlik Meclisi Başkanı Metin Cihanger, konsey yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Selçuk Kent Konseyi’nin bir yılı değerlendirdi.

Kent konseyleri kentlere nefes aldıran kuruluşlardır

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptığı konuşmada Selçuk Kent Konseyi’nin katılımcı yönetim anlayışının bir gereği olarak hayata geçtiğini belirtti. “ Kent konseyleri kent yaşamına nefes aldıran kuruluşlardır. Kentin geliştirilmesinde vizyon oluşturulmasında ve kenti yönetenlerin halka karşı hesap vermesinde kent konseylerinin önemli bir işlevi vardır” diyen Başkan Bakıcı kentin birlikte yönetilmesi için oluşturulan kent konseylerinin yasa gereği nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerde kurulmasının zorunlu olmasına rağmen Selçuk’ta kurulmasını elzem bulduklarını belirtti. Başkan Bakıcı; “Birlikte yönetim anlayışının en önemli unsurları içerisinde yer alan katılımcı yönetim modelinin kent konseyiyle hayata geçirilmesini sağladık” dedi.

Selçuk Doğal Gaz’a 2016’da kavuşucak

Selçuk Kent Konseyi’nin Birinci Yıl Toplantısı’nda konuşan Başkan Bakıcı, ayrıca Selçuk’a doğal gaz gelmesine ilişkin çalışmaların 2016 yılı başında başlayacağının da müjdesini verdi. Selçuk Kent Konseyi’nin ilçeye doğal gaz getirilmesiyle ilgili ivme kazandırıcı çalışmalarına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “İZMİRGAZ’a 35 Milyon TL ilçelerle ilgili çalışmalar ile ilgili bir ödenek aktarılmıştır. 2016’nın başında doğal gaz ile ilgili çalışmalar devam edecek. EPDK’nın lisansı hazır olup İZMİRGAZ’ın lokasyon alanı içerisindeyiz. Bakanlık buraya 35 Milyon liralık bir tahsisat ayırmıştır. Selçuk Doğalgazla buluşacaktır. Ben bu konuda işin önünü açan kent konseyine teşekkür ediyorum” dedi.

Sorunları hep birlikte çözeceğiz

Kent konseyinin proje olarak gerçekleştirilecek her konuda Selçuk Belediyesi’ne güç verdiğini belirten Başkan Bakıcı; “Eksiklerimiz vardır, eksiklerimizin olmaması mümkün değildir. Eksiklerimiz olacaktır ama esas olan iyi niyettir. İyi niyetle birlikte hareket ettiğimiz zaman birçok sorunu hep birlikte çözeceğiz. Kentin yönetimi ile ilgili hemşerilik bilincinin kazandırılması ile ilgili çalışmalarımızda büyük bir vizyon ortaya koyacağız. Kent konseyi Selçuk’ta katılımcı yönetim anlayışı açısından çok önemli ve güçlü bir adımdır. Bunu çalışmalarla ortaya koyuyoruz, bundan sonraki süreçte yeni yapılanmalarla daha da güçlendireceğiz. Herkese çok teşekkür ederim. Ne mutlu ki birlikte çalışıyoruz” dedi.

Selçuk için birlikteyiz

Selçuk Kent Konseyi Başkanı Selçuk Kent Konseyi’nin İrfan Yıldız, kent konseylerinin demokratik yaşamın bir gereği olduğunu söyleyerek söze başladı. Yıldız; “İçimizde farklı siyasal görüşlere sahip mensup arkadaşlarımız olmasına rağmen Selçuk için birlikte neler yapabiliriz, neler üretebiliriz bunun gayesi içerisinde olduk. Bu süreç içerisinde kentlilik bilincini geliştirmek, hemşehrilik bilinci oluşturmak, birlikte yaşama koşullarını iyileştirmek gibi birtakım amaçlar içerisinde olduk” dedi.

Önergeler Selçuk’un sorunlarının çözümüne katkı sundu

Selçuk Kent Konseyi kurulduğu günden beri gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan İrfan Yıldız Selçuk Kent Konseyi Genel Kurullarında görüşülüp belediye meclisine verilen önergeler hakkında da bilgi verdi.

Konuşmasını Başkan Bakıcı’ya kent konseyinin kurulması konusunda gösterdiği çabalara teşekkür ederek bitiren İrfan Yıldız; “Kent konseyinin kurulma kararını vermek kolay bir iş değil. Kendi yönettiğiniz ilçenin yönetimine başka insanların da katılmasını ve onlardan karar mekanizmalarında irade beklemek oldukça erdemli bir davranış olarak görüyorum. Sayın başkanımıza bu erdemli davranışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Kent Konseyi’nin birinci yaş gününde; Başkan Bakıcı ile Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız ve konsey üyeleri hep birlikte pasta kesti.

selcuk-kent-konseyi (1)

selcuk-kent-konseyi (2)

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    KENT KONSEYİ ÜYESİYİM..HİÇ BİR ŞEYDEN HABERİM YOK…KÖRLERLE SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR MİSALİ GÖRDÜM ÇOK..

  2. Selçuklu dedi ki:

    Kent konseyi belediyenin üflemesi ile ayakta duruyor bana bir zararı yok fakat böyle çıkıp sanki konsey diye bir şey varmış gibi davranılması onur kırıcı. Helede ordaki bazı isimlerin bu utandırıcı duruma ortak olması çok üzücü. son dönemde yönetimden ayrılanlardan da bahsedilse iyi olurdu.

  3. Anonim dedi ki:

    İlkokul müsameresi gibi…

  4. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    KENDİNİZ ÇALIN KENDİNİZ OYNAYIN NEYİ KUTLUYORSUNUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM HEPİNİZİ TOPLASAN EMİN OLUN AYSEL DOLMAN GİBİ ÇABA GÖSTEREN KİŞİYİ GÖREMEDİM AYSEL E HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM KIZIM BOŞ VER BUNLARDAN CACIK OLMAZ ODA AYNEN DEME ÖYLE YA DİYOR NASIL DEMEYİM BİRBİRLERİNDEN HABERLERİ YOK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BENDEN ÖĞRENİYOR YORUM YAZDIM SİZİN DERNEĞE DEYİNCE NE OLDU DA YAZDIN DEYİNCE BENDE BİR YILI KUTLADINIZ YA AKŞAM DEYİNCE HABERİM YOK DEMEZ Mİ KARDEŞİM ARTİS ARTİS İNSANLARA TEPEDEN BAKMAKLA GEZMEKLE OLMAZ BU İŞLER İNSANLARLA BEŞERİ İLİŞKİLERİN EKİP İN SAĞLAM BİLGİLİ OLACAK BELEDİYE YE SIRTINI DAYAMAKLA BU İŞLER OLMAZZZZZZZZZZZ ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN ALLAH BİLİYOR BEN DERNEK DEĞİLİM SİZDEN FAZLA KİŞİLERİN İŞLERİNİ ÖYLE YADA BÖYLE HALLEDİYORUM SİZ DE YAPIN DESTEK VERELİM DEMİ AMA

  5. Anonim dedi ki:

    İşkembeden sallayacağınıza en kısa zamanda konsey toplantılarına katılın daha onurlu davranmış olursunuz.